Rusia a fost suspendată de la toate competițiile FIFA și UEFA

28 Feb 2022
Rusia a fost suspendată de la toate competițiile FIFA și UEFA

Cluburile și naționala din Rusia au fost suspendate luni din toate competițiile de FIFA și UEFA, după invadarea Ucrainei. Prin urmare, Rusia ar trebui să rateze Cupa Mondială din 2022, scrie L'Equipe.

Deși urma să joace meciurile de baraj pentru calificarea pentru Cupa Mondială din 2022 la sfârșitul lunii martie, Rusia probabil nu va participa. UEFA și FIFA au decis luni de comun acord să suspende naționala și cluburile rusești din toate competițiile, până la noi ordine din cauza invaziei rușilor în Ucraina.

Prin urmare, această decizie împiedică, în prezent, participarea Rusiei la Campionatul Mondial, al cărui prim meci era programat împotriva Poloniei pe 24 martie. Singurul club rus aflat încă în competiție în Cupa Europei, Spartak Moscova avea să înfrunte RB Leipzig în fazele eliminatorii din Europa League (10 și 17 martie) și, prin urmare, ar trebui exclus din competiție. În mod similar, Rusia, calificată la Euro 2022 feminin, programat în iulie în Anglia, nu ar trebui să participe.

De asemenea, UEFA a rupt luni „cu efect imediat” parteneriatul cu gigantul rus Gazprom, unul dintre principalii săi sponsori din 2012. Contractul a fost estimat la 40 de milioane de euro pe an, potrivit presei de specialitate, și a acoperit Liga Campionilor, competiții internaționale organizate de UEFA, precum și Euro 2024 care vor avea loc în Germania.

Sursa: L'Equipe

Alte stiri din Sport

Ultima oră