Messi a vizitat piramidele de la Gizeh

22 Feb 2017 | scris de Radu Popescu
Messi a vizitat piramidele de la Gizeh

Fotbalistul argentinian Lionel Messi, atacantul echipei FC Barcelona, aflat în Egipt pentru promovarea unei campanii de luptă împotriva hepatitei C, și-a făcut timp pentru a vizita celebrele piramide de pe platoul de la Gizeh, informează presa spaniolă,scrie agerpres.ro.

"Am venit și în 2007 în Egipt, dar nu au putut vizita atunci piramidele. Egiptul este o țară mare, cu o mare istorie și sunt încântat că o pot vizita", a declarat argentinianul după ce participat la un act în cadrul programului ''Tour n' Cure'', o inițiativă internațională lansată sub deviza ''Pentru o lume liberă de hepatita C''.

"Este pentru prima oară când am ocazia să intru în piramide. Este ceva istoric, un lucru pe care l-am studiat la școală atunci când eram copil', a mai comentat căpitanul naționalei Argentinei pentru televiziunea egipteană.

Messi ar fi trebuit să ajungă în Egipt săptămâna trecută, însă el și-a amânat deplasarea după înfrângerea Barcelonei de către PSG (0-4), în Liga Campionilor la fotbal.

Argentinianul a mai călătorit în Egipt în urmă cu exact 10 ani, când FC Barcelona, antrenată atunci de olandezul Frank Rijkaard, a disputat un amical la Cairo împotriva formației Al Ahly, câștigat de catalani cu 4-0, amintește cotidianul catalan Sport.

Ministrul egiptean al Turismului și-a exprimat speranța că ''vizita istorică'' efectuată în această săptămână de Messi va contribui la impulsionarea turismului în această țară, sector care a suferit serios în ultimii ani din cauza turbulențelor politice și problemelor de securitate.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră