Cum l-a "înjurat " Guardiola pe Messi

03 Noi 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Cum l-a

Mikel Arteta nu a fost un fotbalist celebru deşi a evoluat la echipe cu blazon. In juniorat a jucat la academia de fotbal a Barcelonei, faimoasa La Masia, a trecut apoi la Barcelona B dar nu a reuşit niciodată să prindă prima echipă. A trecut apoi pe la Real Sociedad, PSG, Everton şi Arsenal, echipă de la care s-a retras în această vară. Nu a fost un jucator deosebit dar util.Nu a prins niciodata nationala Spaniei. Prieten bun,însa , cu Guardiola înca din perioada barceloneză.

Cînd a semnat înţelegerea cu City Guardioa şi-a adus aminte de prietenul său Arteta ,bun cunoscător al fotbalului englez. Aşa că i-a propus să vina secundul său la echipa din Manchester. Arteta nu a stat pe ganduri şi a decis să-si incheie cariera de fotbalist. A devenit astfel cel mai apropiat colaborator al lui Guardiola în aventura sa din Premier League.

Aşa că e greu de explicat ieşirea lui Arteta care ,dupa meciul Barcelona-City, văzându-l pe Messi i-a strigat:Ce mai aştepti? Du-te şi te schimba dobitocule!

Să zicem ca Arteta era nervos,tensiunea meciului a fost mare dar nici aşa cuvintele sale nu pot fi scuzate. Povestea capătă o alta dimensiune dacă ne reamintim că Arteta este cel mai apropiat prieten al lui Guardiola. Care Guardiola îşi datoreaza cariera de star şi lui Messi,jucatorul care l-a ajutat in perioada sa de inceput, atunci când a apărut magica Barcelona. Iar catalanul nu a ezitat niciodată să-şi exprime admiraţia faţa de jucătorul argentinian şi despre care spune că este cel mai bun jucător din lume.

După acest incident Guardiola nu a avut nicio reacţie. Şi nici Arteta nu şi-a cerut scuze. Poate că nici nu era nevoie. La urma urmei, doar o întamplare tipică meciurile cu scîtei.

Dar ţinând cont de relaţia speciala dintre Messi si Guardiola era de aşteptat ca antrenorul lui City să-şi pună la punct secundul.

Nu a fost aşa şi de aceea se poate înţege că antrenorul catalan este de acord cu înjuratura lui Arteta. Şi poate că este, mai ales că Messi l-a umilit în perioada Bayern dar şi acum când City a luat patru goluri pe Camp Nou.

La urma urmei Guardiola nu a mai cunos niciodată gloria stelară de pe vremea Barcelonei lui Messi...

Alte stiri din Sport

Ultima oră