Zonele din România în care pandemia se manifestă cel mai intens

06 Feb 2022 | scris de A.V.
Zonele din România în care pandemia se manifestă cel mai intens

București, Timiș și Cluj sunt zonele în care actualul val al pandemiei de COVID-19 se manifestă cel mai intens în România.

Capitala stabilește aproape zilnic noi recorduri - sâmbătă au fost aproape nouă mii de cazuri noi - are una din cele mai mari rate de infectare din țară, peste 28 la mie, iar orașul limitrof Otopeni deține recordul în privința acestui indicator în mediul urban, peste 40 de cazuri la mia de locuitori cumulat în ultimele 14 zile.

Este urmat de Timișoara, cu 36 la mie, care e înconjurată la rândul ei de comune în care se înregistrează cea mai mare incidență din mediul rural - Dumbrăvița cu peste 60 la mie, și Giroc și în Moșnița Nouă cu peste 50. Județul Timiș este, de altfel, pe primul loc la nivel național, urmat de București și de Cluj, care are peste 27 la mie, și două municipii ce au depășit 35 de cazuri la mia de locuitori - Dej și Cluj Napoca.

La nivel național au fost raportate sâmbătă aproape 29.000 de persoane nou diagnosticate și peste 100 de decese asociate coronavirusului, notează Radio România Actualități.

Se constată o ușoară îmbunătățire a situației din spitale, unde numărul pacienților a scăzut cu circa 200 de vineri până sâmbătă, dar la terapie intensivă evoluția încă este pe creștere, sunt 1.042 de cazuri grave la ATI. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră