Virozele pot fi prevenite cu un supliment de zinc

27 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
Virozele pot fi prevenite cu un supliment de zinc

Comprimatele sau siropul de zinc întăresc sistemul imunitar și, astfel, pot preveni, reduce simptomele și durata virozelor. 
 

Înainte. Prevenția virozelor presupune a lua zinc zilnic, timp de 5-6 luni. 
În timpul unei viroze. Studiile arată că pacienții, care iau comprimate de zinc în primele 24 de ore de la apariția primelor semne de viroză și apoi cel puțin 5 zile, prezintă simptome mai puțin grave și boala durează, în medie, cu una-două zile mai puțin. comparativ cu persoanele care nu fac acest tratament. Se reduce perioada în care strănutăm, avem nasul înfundat și dureri de gât, de articulații, de cap și febră.  

Dozele.Tratamentul trebuie administrat cu 24 de ore înainte de apariția primelor simptome și trebuie să dureze cel puțin o săptămână. După viroză, este bine ca tratamentul să continue. Doza zilnic este de 75 mg, nu mai puțin. Tipul preparatului de zinc nu influențează rezultatele.

Dacă apar efecte secundare, acestea sunt moderate, tolerabile și tranzitorii. Picături nazale pot provoca o ușoară pierdere a mirosului, pastilele, senzații de gust rău, vărsături. Pilulele și siropul sunt asociate cu mai puține efecte secundare.   

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră