Variola de maimuță: trei săptămâni de carantină pentru persoanele de contact din Marea Britanie

23 Mai 2022
Variola de maimuță: trei săptămâni de carantină pentru persoanele de contact din Marea Britanie

Persoanele de contact cu variola de maimuță cu risc ridicat din Marea Britanie au fost îndemnate să se autoizoleze timp de trei săptămâni. În prezent, există 20 de cazuri de boală în Marea Britanie, în timp ce autoritățile spun că detectează mai multe „în fiecare zi”, scrie The Telegraph.

Contactelor cu risc ridicat de cazuri de variola maimuțelor li se va cere să se autoizoleze și să evite contactul cu copiii sub 12 ani timp de trei săptămâni.

Numărul de cazuri confirmate în Marea Britanie - în prezent 20 - este de așteptat să crească luni , odată cu publicarea cifrelor actualizate pentru weekend.

Dr Susan Hopkins, consilierul medical șef al Agenției pentru Securitatea Sănătății din Regatul Unit (UKHSA), a declarat duminică că autoritățile detectează mai multe cazuri „în fiecare zi”.

Persoanele care au avut contact direct neprotejat cu un caz vor fi sfătuite să se autoizoleze timp de 21 de zile, inclusiv de la locul de muncă, conform ghidului UKHSA pentru urmărirea contactelor variolei maimuțelor.

Ghidul afirmă, de asemenea, că contactele ar trebui „să evite contactul cu persoanele imunodeprimate, femeile însărcinate și copiii sub 12 ani, acolo unde este posibil”. Contactele vor primi, de asemenea, comunicare zilnică de la autorități.

Persoanelor considerate „contact cu risc ridicat” li se va oferi vaccinul MVA-BN împotriva variolei care în trecut s-a dovedit a fi protector și împotriva variolei maimuțelor.

De asemenea, persoanelor de contact cu risc mediu li se va oferi vaccinul, încurajați să evite contactul cu grupurile de mai sus și să primească comunicări zilnice de la autorități, dar nu li se cere să se autoizoleze, se arată în recomandări.

Acestor persoane li se cere să nu meargă la muncă timp de 21 de zile dacă angajarea lor implică contact cu persoane imunodeprimate, femei însărcinate și copii cu vârsta sub 12 ani.

De asemenea, sunt încurajați să amâne orice plan de călătorie de la caz la caz dacă sunt asimptomatici.

Keith Neal, profesor în epidemiologia bolilor infecțioase la Universitatea din Nottingham, a declarat că perioada de carantină a contactelor și cazurilor de variolă a maimuței nu poate fi aplicată în același mod ca Covid-19, deoarece nu este o boală notificată.

Bolile cu notificare obligatorie sunt o categorie legală specifică de boli care trebuie semnalată autorităților de sănătate publică, care includ Covid-19, holera și malaria.

Obligația ar fi „disproporționată”

„Riscul ca un contact să fie infectat este atât de scăzut că o constrângere ar fi disproporționată, în prezent, se recomandă izolarea acolo unde este necesar”, a spus el.

„De asemenea, personalul sanitar nu este obligat legal să se izoleze, dar poate fi exclus din unitățile medicale pentru perioada de 21 de zile.”

Se înțelege că sfaturile de izolare sunt oferite de la caz la caz. Orice contact cu simptome va fi testat, iar testarea este efectuată la laboratorul de specialitate al UKHSA pentru agenți patogeni rari și importați (RIPL).

Belgia a anunțat de asemenea că cazurile de variola maimuțelor trebuie să se autoizoleze timp de 21 de zile.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră