Varianta indiană a coronavirusului a fost detectată în Grecia

25 Apr 2021 | scris de Andreea Vasilescu
Varianta indiană a coronavirusului a fost detectată în Grecia

Un caz al variantei indiene de COVID-19 a fost depistat în Grecia, au anunţat duminică autorităţile sanitare din această ţară, potrivit AFP, preluată de agerpres.ro.

Organismul naţional de sănătate publică (Eody) a subliniat într-un comunicat că "un eşantion pozitiv (...) al variantei dominante în India" a fost detectat "la o femeie străină, de 33 de ani, care locuieşte în Attica şi care făcuse o călătorie în Dubai pe 4 aprilie".

"Acesta este primul caz al variantei indiene detectat în Grecia", a declarat pentru AFP o sursă din Ministerul grec al Sănătăţii, sub acoperirea anonimatului.

Eody a precizat că, atunci când a părăsit Dubaiul, femeia a prezentat un "test PCR negativ".

Cazul a fost detectat în timpul testării masive efectuate de către serviciile sanitare, a indicat în comunicat Eody.

Femeia prezenta simptome, însă nu a fost spitalizată. În prezent, "simptomele au dispărut, iar perioada de carantină s-a încheiat", se arată în acelaşi comunicat.

"Tulpina B.1.617.1 a fost izolată şi provine din Maharashtra, statul indian în care varianta a fost pentru prima dată cunoscută sub acest nume", se arată în comunicat.

Sistemul de sănătate indian este copleşit de un nou val de infecţii atribuite parţial acestei variante de coronavirus.

Comisia Europeană se coordonează cu statele membre ale UE care sunt dispuse să trimită urgent medicamente şi oxigen Indiei.

''Suntem pregătiţi să oferim ajutor. Uniunea Europeană îşi uneşte resursele pentru a răspunde rapid cererii de asistenţă prin Mecanismul European de Protecţie Civilă'', a anunţat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit agenţiei EFE, preluată de Agerpres.

Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, a semnalat la rândul său că Centrul european de coordonare şi răspuns pentru situaţii de urgenţă desfăşoară în prezent o acţiune de coordonare cu statele UE dispuse să trimită rapid Indiei medicamente şi oxigen.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, de asemenea, că guvernul său pregăteşte un ajutor de urgenţă pentru India. ''Lupta împotriva pandemiei este lupta noastră, a tuturor. Germania este solidară cu India şi pregăteşte de urgenţă o misiune de ajutor'' a spus Merkel, potrivit AFP.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră