CORONAVIRUS. Grecia impune noi restricții în Mykonos și Halkidiki

19 Aug 2020 | scris de A.V.
CORONAVIRUS. Grecia impune noi restricții în Mykonos și Halkidiki

Grecia impune noi restricții pe fondul creșterii numărului de cazuri de Covid-19. Astfel, în anumite regiuni turistice, masca devine obligatorie și în spațiile publice deschise.

Autorităţile din Grecia au anunţat că, începând cu 21 august, vor impune noi restricţii în insula Mykonos şi în regiunea Halkidiki din cauza numărului mare de contaminări cu noul coronavirus, informează Reuters.

Între măsuri se numără interzicerea completă a organizării de petreceri şi festivităţi, a reuniunilor mai mari de 9 persoane, atât publice cât şi private, şi purtarea obligatorie a măştii în spaţii publice închise, dar şi în cele deschise.

Cât priveşte restaurantele și terasele, nu mai mult de 4 oameni vor putea sta la aceeaşi masă, decât dacă sunt rude apropiate, caz în care limita este de 6 persoane.

Restricţiile vor fi valabile până pe 31 august, când va avea loc o nouă evaluare a situației epidemiologice.

Grecia a înregistrat, marţi, 269 de noi contaminări, cel mai mare număr de când a fost detectat primul caz în ţară, în luna februarie.

Nikos Hardalias, ministru adjunct al Protecţiei civile, a declarat că faptul că oamenii nu au respectat distanţarea fizică a dus la creşterea numărului de cazuri.

În total, Grecia, care are o populaţie de 10,7 milioane de locuritori, a înregistrat până acum doar aproximativ 7.400 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 232 de decese.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră