Grecia introduce de astăzi, noi restricţii

17 Aug 2020 | scris de A.V.
Grecia introduce de astăzi, noi restricţii

Ministrul adjunct pentru protecţia civilă din Grecia, Nikos Chardalias, a lansat un apel tinerilor care se înapoiază din vacanţe să dea dovadă maximă de responsabilitate şi să aplice strict măsurile impuse de autorităţile sanitare pentru stoparea răspândirii COVID-19, relatează Radio România Actualități.

Primele măsuri au afectat barurile şi restaurantele din mai multe staţiuni turistice, precum Atena, insulele Creta, Paros, Kerkyra, oraşul Salonic, dar şi regiunea Halkidiki, care vor avea un orar între 7:00 şi 24:00, măsura fiind valabilă până la 24 august, când se va reevalua situaţia pandemiei.

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice interioare, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, în exteriorul obiectivelor turistice şi în spaţii unde nu este respectată distanţa minimă de un metru şi jumătate.

Obligativitate măsurii de purtare a măştii în zone aglomerate va fi în vigoare până la 31 august şi, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, va fi aplicată pentru rezidenţii şi angajaţii din toate structurile de primire şi de identificare a refugiaţilor, deschise sau închise, angajaţii din structuri deschide şi închise ale serviciilor de îngrijire socială, respectiv bătrâni, copii sau grupe vulnerabile, dar şi în interiorul taberelor militare.

Angajaţii de la casele de bătrâni şi cei care lucrează în spaţii foarte aglomerate vor fi supuşi regulat unor teste COVID-19.

Se reduce la 50 numărul participanţilor la un eveniment public sau social, precum nunţi sau botezuri şi recepţii, indiferent dacă evenimentul se desfăşoară afară sau în interior, participanţii fiind obligaţi să poarte măşti.

Se interzice, de asemenea, adunarea a peste 9 persoane. Se recomandă aplicarea regimului de telemuncă.

Începând de astăzi, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecţia COVID se va aplica tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, pe cale terestră şi maritimă, inclusiv pentru cetăţenii care călătoresc în scopuri esenţiale în Grecia şi, care, erau anterior scutite de la obligativitatea prezentării testului, pentru cetăţenii eleni şi cetăţenii străini cu rezidenţă în Grecia.

De asemenea, autorităţile elene au anunţat că tranzitul camioanelor pentru transportul de mărfuri este posibil prin toate punctele de control ale frontierelor terestre ale Greciei, fără a necesita deţinerea unui test molecular negativ, iar măsura prezentării la frontieră a unui test molecular negativ nu se mai aplică în cazul minorilor cu vârsta de până la 10 ani.

În funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, starea de alertă va fi adaptată de autorităţile sanitare la noile condiţii. 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră