Ungaria a anulat toate manifestările ocazionate de Ziua Națională, la 15 martie

07 Mar 2020
Ungaria a anulat toate manifestările ocazionate de Ziua Națională, la 15 martie

Ungaria a anunţat sâmbătă anularea manifestărilor pentru sărbătoarea naţională din 15 martie la Budapesta din "motive de securitate", din cauza epidemiei de coronavirus, informează hirado.hu.

Aceste manifestări, care includ de obicei un discurs al premierului Viktor Orban, atrag în general mii de cetăţeni ungari şi vizitatori din comunităţile maghiare din străinătate. Ungaria comemorează la 15 martie răscoala din 1848 împotriva dominaţiei habsburgice.

"Deşi Ungaria a cunoscut doar cazuri individuale şi nu există centre majore de infecţie", sărbătoarea naţională este un eveniment important care atrage oameni din toată ţara, a explicat guvernul într-un comunicat de presă.

"Din motive de securitate şi pe baza recomandărilor grupului de lucru (responsabil pentru coronavirus), guvernul a decis anularea comemorărilor", se arată în comunicat.

Festivităţile şi evenimentele locale nu au un impact naţional, prin urmare menţinerea lor rămâne la latitudinea organizatorilor locali – scrie în comunicatul Centrului de Informare al Guvernului.

Conform recomandării corpului operaţional guvernamental, primăria Budapestei a anulat de asemenea manifestarea sa din 15 martie – a anunţat primarul general al capitalei, Gergely Karácsony sâmbătă, pe Facebook.

Primarul general a scris în postul său că nimic nu este mai presus de siguranţa şi sănătatea locuitorilor Budapestei.

Partidele din opoziţie – Coaliţia Democratică, Jobbik, PSU, Dialog pentru Ungaria, Politica Poate fi Altfel şi Liberalii – au hotărât şi ele să renunţe la festivitatea lor comună cu ocazia zilei de 15 martie din cauza coronavirusului – a anunţat Mişcarea Momentum sâmbătă, pe pagina Facebook a evenimentului.

Cinci cazuri de coronavirus nou au fost confirmate în Ungaria.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră