O deputată din Iran, ucisă de noul coronavirus

07 Mar 2020 | scris de A.V.
O deputată din Iran, ucisă de noul coronavirus

O deputată iraniană a decedat din cauza coronavirusului, a raportat agenţia de ştiri semi-oficială Tasnim sâmbătă, un alt semn că boala se răspândeşte în interiorul instituţiilor statului, transmit AFP şi Reuters, preluate de agerpres.ro.

Deputata care a murit vineri este Fatemeh Rahbar, de 55 ani, conform Tasnim, care nu precizează dacă aceasta este inclusă în bilanţul oficial de 124 de decese din ţară din cauza coronavirusului, publicat vineri.

Ea făcea parte dintre candidaţii conservatori aleşi în februarie la Teheran în timpul unor legislative marcate de cel mai puternic absenteism din istoria ţării.

Rahbar este al doilea membru al parlamentului care moare din cauza coronaviruslui. În total opt politicieni sau înalţi lideri iranieni, între care Hossein Sheikholeslam, consilier al ministrului de Externe, au murit din cauza bolii în Iran.

Pe 2 martie, Tasnim a informat despre decesul lui Mohamed Mirmohammadi, membru al Consiliului de Discernământ, instanţă de arbitraj între instituţiile Republicii Islamice.

Ministrul adjunct al Sănătăţii din Iran, Iraj Harirchi, şi un alt membru al Parlamentului, Mahmoud Sadeghi, au anunţat şi ei că au a contractat virusul.

Vineri, Iranul a intensificat măsurile de restricţionare a liberei circulaţii luate pentru a limita răspândirea virusului. Joi, autorităţile au anunţat închiderea şcolilor şi universităţilor timp de o lună.

Iranul este una dintre ţările din afara Chinei cele mai afectate de epidemie. Începând de vineri, ţara a raportat 4.747 de infecţii.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră