Un infirmier de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a ajuns coleg de salon cu unul dintre pacienții pe care îi îngrijise la ATI

29 Aug 2020 | scris de A.V.
Un infirmier de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a ajuns coleg de salon cu unul dintre pacienții pe care îi îngrijise la ATI

Întors din concediu, un infirmier de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a ajuns coleg de salon cu unul dintre pacienții pe care îi îngrijise la terapie intensivă până la plecare, relatează stiri.tvr.ro. Testat pozitiv pentru COVID-19, bărbatul a decis să se interneze în spital până ce va fi declarat vindecat.

Infirmierul în vârstă de 50 de ani s-a întors recent din vacanță. A fost testat așa cum sunt toți angajații Spitalului de Boli Infecțioase din Iași la întoarcerea din concedii.

Testul a ieșit pozitiv, astfel că infirmierul a fost internat în spitalul unde lucrează. Așa a descoperit că are coleg de salon un pacient pe care l-a îngrijit când era internat la ATI, cu complicații generate de COVID-19.

De la începutul pandemiei, trei cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au fost depistate pozitiv în urma testării, la revenirea din concediu.

Deși nu are simptome specifice coronavirusului, infirmierul a ales să stea în spital mai mult de 48 de ore.

Spitalul de Boli Infecțioase lucrează în continuare la capacitate maximă. Toate cele 184 de locuri din secțiile pentru COVID-19 și cele 9 din terapie intensivă sunt ocupate. Medicii de aici sunt ajutați și de specialiști de la celelalte spitale suport din Iași.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră