Coronavirus în Austria: Revenirea la normal abia în vara viitoare, după o iarnă dificilă

28 Aug 2020 | scris de I.D.
Coronavirus în Austria: Revenirea la normal abia în vara viitoare, după o iarnă dificilă

Cancelarul austriac conservator Sebastian Kurz a declarat, vineri, la Viena că se aşteaptă la o revenire la normal vara viitoare, după o toamnă şi o iarnă dificile din cauza pandemiei de coronavirus, relatează AFP citată de Agerpres.

"Rezumând, aş spune că, pe baza a ceea ce ştim astăzi, este foarte probabil ca vara viitoare să poată redeveni normală şi spun că ar trebui să redevină", a declarat el în faţa jurnaliştilor.

"În acelaşi timp însă, trebuie să fie clar pentru noi că lunile următoare vor fi o perioadă dificilă. Redeschiderea anului şcolar, sezonul rece şi numeroasele activităţi care vor trece din nou din exterior în interior. La acestea se adaugă valul anual de gripă", a continuat el.

 

Austria vrea să evite o nouă izolare generală şi ia în considerare, a explicat el, întărirea prevenirii infecţiilor, care se înmulţesc. În această săptămână, nivelul de noi contaminări a fost de peste 300 pe zi, un record de la ridicarea treptată a măsurilor de izolare. Viena a introdus măsuri de izolare foarte devreme, de la mijlocul lunii martie, însă apoi le-a relaxat treptat de la mijlocul lui aprilie.

A deschis mai întâi magazinele, apoi cafenelele, restaurantele şi teatrele, însă în iulie a introdus obligativitatea de a purta mască în supermarketuri.

Austria, ţară central-europeană care dispune de o bună reţea de spitale, a fost relativ ferită până acum de pandemia de coronavirus, comparativ cu alte state europene. Vineri, bilanţul era de 733 de decese legate de boala COVID-19 de la apariţia epidemiei, care a contaminat oficial circa 26.400 de persoane.

Alte stiri din Externe

Ultima oră