Un bebeluș de 23 de zile, diagnosticat cu COVID-19, a murit în Filipine

10 Apr 2020 | scris de I.D.
Un bebeluș de 23 de zile, diagnosticat cu COVID-19, a murit în Filipine

Un bebeluş de 23 de zile a murit de COVID-19 în localitatea filipineză Lipa, la 70 de kilometri de Manila, a informat primarul oraşului, Eric Africa, pe contul său de Facebook.

Bebeluşul, care se numără printre puţinele cazuri raportate în lume de nou-născuţi decedaţi din cauza acestei boli, a murit pe 5 aprilie după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19, însă rezultatul testului a fost aflat abia joi.

Un alt bebeluş de doar patru zile diagnosticat cu COVID-19 a murit miercuri de insuficienţă respiratorie în Brazilia după ce s-a născut prematur, iar un alt nou-născut de cinci luni a murit în Bolivia de coronavirus după ce a petrecut o săptămână la terapie intensivă.

Ministerul Sănătăţii din Filipine urmează să confirme decesul bebeluşului din Lipa în buletinul său zilnic, care consemna până joi seară 4.076 de cazuri, 203 morţi şi 124 de pacienţi vindecaţi.

Insula Luzon, cea mai mare din Filipine, a fost plasată în carantină strictă din data de 17 martie, fiind principalul focar de COVID-19 din întreaga ţară, deşi cazuri de infectare au fost înregistrate în toate provinciile filipineze.

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, a ordonat luni prelungirea carantinei la Luzon - unde trăiesc 57 de milioane de persoane, peste jumătate din populaţia filipineză - până la 30 aprilie, pentru a consolida eforturile depuse împotriva pandemiei de COVID-19.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră