Sute de oameni pot fi infectați cu virusul poliomielitei spune departamentul de Sănătate din New York

06 Aug 2022
Sute de oameni pot fi infectați cu virusul poliomielitei spune departamentul de Sănătate din New York

Oficialii din domeniul sănătății din statul New York au găsit indicii ale unor cazuri suplimentare de virus al poliomielitei în mostre de apă uzată din două cartiere diferite, ceea ce i-a determinat să avertizeze că sute de oameni pot fi infectați cu virusul potențial grav, scrie CBSNews.

Cu doar două săptămâni în urmă, Departamentul de Sănătate din New York a raportat  primul caz de poliomielita din țară  în aproape un deceniu, în comitatul Rockland, la nord de New York City. Oficialii au spus că acest caz a avut loc la un adult tânăr anterior sănătos, care a fost nevaccinat și a dezvoltat paralizie la picioare. De atunci, trei probe pozitive de apă uzată din Rockland County și patru din vecinul Orange County au fost descoperite și legate genetic de primul caz, a spus departamentul de sănătate într-un comunicat de presă de joi, sugerând că virusul poliomielitei este răspândit în comunitățile locale. Cele mai noi probe au fost prelevate din două locații din Orange County în iunie și iulie și o locație din Rockland County în iulie.

„Pe baza focarelor anterioare de poliomielita, new-yorkezii ar trebui să știe că pentru fiecare caz de poliomielita paralitică observat, pot exista sute de alte persoane infectate”, a spus dr. Mary T. Bassett, comisarul de stat pentru sănătate. 

„Împreună cu cele mai recente descoperiri privind apele uzate, Departamentul tratează un singur caz de poliomielita ca vârful aisbergului cu un potențial mult mai mare de răspândire. Pe măsură ce aflăm mai multe, ceea ce știm este clar: pericolul poliomielitei este prezent în New York astăzi.” 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră