Slovacia. Ministerul Sănătății a aprobat utilizarea Ivermectinei în tratamentul împotriva COVID-19

28 Ian 2021
Slovacia. Ministerul Sănătății a aprobat utilizarea Ivermectinei în tratamentul împotriva COVID-19

Mult-dezbătutul medicament de uz veterinar, deturnat către vindecarea de COVID-19 la oameni, Ivermectina, pășește oficial în farmacii și în schemele de tratament anti-COVID-19  într-o țară europeană.

Ministerul Sănătății din Slovacia a autorizat, pentru o perioadă de 6 luni, tratamentul cu Ivermectină. Acesta va fi utilizat în spitale și în alte facilități medicale, scrie spectator.sme.sk.

De asemenea, medicamentul destinat inițial luptei contra paraziților va putea fi importat legal în Slovacia și eliberat în farmacii pe baza unei rețete, pentru a fi administrat pacienților, anunță dennikn.sk.

Prin această decizie, ministerul răspunde favorabil unei solicitări venite din partea Asociației slovace a Anesteziștilor, potrivit sursei citate.

La noi, medicamentul a fost lăudat foarte intens de medicul Ion Alexie, din Las Vegas, care a avut mai multe intervenții televizate la Aleph News sau Antena3, de exemplu.

Mihai Budeanu, artistul trupei 3rei Sud-Est, ajuns în stare critică la spital infectat cu COVID-19, a povestit la Antena 3 că s-a vindecat după ce a urmat un tratament cu Ivermectină cumpărată dintr-un magazin veterinar, la sugestia medicului Ion Alexie, din Statele Unite.

„Eu nu pot decât să-i mulţumesc foarte mult doctorului Alexie, pentru că pur şi simplu m-a salvat de la moarte. Mi s-au dat doar 5% şanse de supravieţuire, iar acest medic a reuşit să mă pună pe picioare într-un timp ok. Am ajuns la terapie intensivă, am urmat tot protocolul care se foloseşte în România, mai puţin Ivermectina, pe care mi-a recomandat-o doctorul Alexie şi a spus că trebuie folosită urgent„, a povestit la Sinteza Zilei artistul Mihai Budeanu, component al trupei 3 Sud-Est, în primul interviu dat după ce starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră