Premierul slovac anunță testarea tuturor cetățenilor. „Vom fi un exemplu pentru întreaga lume”

19 Oct 2020
Premierul slovac anunță testarea tuturor cetățenilor. „Vom fi un exemplu pentru întreaga lume”

Va fi lansată o campanie de testare pentru toți slovacii cu vârste de peste 10 ani, deoarece cazurile de contaminare sunt în creștere, a anunțat sâmbătă premierul Igor Matovic.

Testele vor fi gratuite, a declarat premierul, fără a preciza dacă vor fi obligatorii.

„Dacă reușim să desfășurăm această campanie de testare, putem servi drept exemplu pentru întreaga lume”, a spus el.

O primă fază este planificată pentru weekendul viitor în anumite regiuni ale țării cu 5,4 milioane de locuitori, campania de testare urmând să se desfășoare la sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie. Guvernul a declarat stare de urgență la începutul lunii octombrie, în urma creșterii agravante a numărului de cazuri.

Noi restricții
În această săptămână au intrat în vigoare noi restricții: școlile au trecut la educația la distanță, adunările au fost limitate la șase persoane, serviciile religioase, ​​sălile de sport și piscinele au fost închise, iar restaurantele își pot desfășura activitatea numai pe terasă.

Sâmbătă, Ministerul Sănătății a raportat aproape 2.000 de cazuri noi, aducând totalul la 28.000. Numărul total al deceselor este de 82.

Proteste
Sâmbătă, aproximativ 500 de persoane, dintre care mulți nu purtau măști, s-au adunat în afara sediului guvernului pentru a protesta împotriva restricțiilor. Câțiva protestatari au aruncat cu pietre și sticle spre forțele de ordine, care i-au întâmpinat cu tunuri de apă și gaze lacrimogene.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră