Reprezentant OMS către tineri: "Nu sunteţi invincibili!"

21 Mar 2020
Reprezentant OMS către tineri: "Nu sunteţi invincibili!"

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri că numărul persoanelor bolnave de COVID-19 a ajuns la 210.000 în toată lumea, iar numărul deceselor a depăşit 9.000. OMS a lansat un mesaj de avertisment tinerilor: noul coronavirus poate fi la fel de periculos pentru ei cum este pentru vârstnici, potrivit EFE.

"Nu sunteţi invincibili, acest virus vă poate duce la spital timp de săptămâni şi poate chiar să vă ucidă. Chiar dacă nu vă îmbolnăviţi, alegerile pe care le faceţi în deplasările voastre pot fi o problemă de viaţă sau de moarte pentru altcineva", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă online de la Geneva.

Mulţi tineri au impresia că noul coronavirus afectează doar persoanele vârstnice, dar nu şi pe ei, a spus Ghebreyesus. Directorul OMS le cere tinerilor să-şi limiteze viaţa socială pentru a proteja persoanele cele mai fragile.

"Unul dintre lucrurile pe care le-am învăţat este că, deşi persoanele vârstnice sunt cel mai dur afectate de maladie, tinerii nu sunt scutiţi şi o parte importantă din persoanele sub 50 de ani au fost spitalizate", a declarat medicul etiopian.

CITIŢI ŞI: Vârsta medie a românilor cu coronavirus este 41 de ani

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră