Nouă creştere a numărului de persoane infectate, în România

18 Mar 2020
Nouă creştere a numărului de persoane infectate, în România

Un număr de 260 de persoane au fost confirmate până în prezent cu noul tip de coronavirus, a informat miercuri Grupul de Comunicare Strategică, citată de AGERPRES.

"Până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre cei 260 de cetăţeni care au contractat virusul 19 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi", precizează sursa citată.


De la ultima informare au mai fost confirmate 14 cazuri noi: 7 în Bucureşti, 3 în Braşov, două în Constanţa, câte unul în Maramureş şi Dolj.

Conform sursei citate, toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacţi ai unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 2 şi 57 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contractat virusul COVID-19. Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unităţi sanitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Iaşi şi Constanţa, inclusiv la Institutul Cantacuzino.

În stocul unităţilor sanitare care realizează diagnosticarea se află în acest moment 3.746 teste de diagnosticare moleculară (Real Time PCR).

GCS menţionează că SC Unifarm SA achiziţionează şi distribuie în permanenţă către unităţile sanitare, pe bază de comandă, teste de diagnostic.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră