Pesticidele din fructe și legume provoacă infertilitate și avort!

01 Noi 2017 | scris de Magda Marincovici
Pesticidele din fructe și legume provoacă infertilitate și avort!

Există o legătură directă între infertilitate și consumul de fructe și legume cu reziduuri de pesticide în cazul femeilor care fac tratament de fertilizare asistată. 
Un studiu, publicat în Journal of the American Medical Association, citat de site-ul pourquoidocteur, susține că pesticidele au consecințe grave asupra fertilității.

Autorii studiului s-au focalizat pe consecințele pesticidelor în cazul femeilor aflate în tratament contra sterilității sau în procedura de fecundare asistată. 

Infertilitate, avort

325 de femei, cu vârste între 18 și 45 de ai, au participat la studiu. Cercetătorii au analizat regimul alimentar al acestora și au clasificat fructele și legumele în funcție de gradul de contaminare cu pesticide, pe baza datelor departamentului american al agriculturii.

Rezultatele indică faptul că femeile care consumă în mod constant fructe și legume dintre cele mai contaminate cu pesticide au mai puține șanse de a rămâne însărcinate. De asemenea, riscul de avort este mai mare în cazul acestor femei.

Printre cele mai contaminate sunt piersicile, căpșunele și spanacul. Iar printre cele mai puțin contaminate: avocado, ceapa și porumbul.

Potrivit autorilor studiului, pesticidele au consecințe asupra fertilității, în general, dar mai ales în cazul femeilor aflate într-o procedură de fertilizare asistată. 

De altfel, sunt dovezi că pesticidele sunt implicate în apariția malformațiilor fetale, mai ales în cazul femeilor însărcinate, care locuiesc în apropierea terenurilor agrare unde se folosesc aceste substanțe.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră