Aspirina măreşte şansele de a aduce pe lume băieţi!

08 Iul 2016 | scris de Magda Marincovici
Aspirina măreşte şansele de a aduce pe lume băieţi!


Cercetătorii de la Institutul Naţional pentru sănătatea copilului din Statele Unite au monitorizat 1.228 de femei care au avut în antecedent un avort. Ele au format două grupe distincte: femeile din prima grupă au primit o doză mică de aspirină înainte de relaţiile sexuale, iar cele din a doua grupă, o pastilă placebo.
Printre participantele la acest studiu, 31% dintre cele care au luat aspirină au adus pe lume băieţi, faţă de 23% dintre cele care au primit placebo. Autorii studiului susţin că a lua aspirină înainte ce conceperea unui copil contribuie la scăderea riscului de respingere a embrionului masculin.

Profesorul Simon Fishel, citat de Daily Mail, oferă o serie de precizări: sunt necesare studii suplimentare pentru rezultate categorice. Dar, atenţie, această concluzie nu este valabilă în cazul tuturor femeilor, precizează profesorul Fishel. Ea este valabilă doar în cazul femeilor care au suferit avorturi şi prezintă semne de inflamaţie. Altcumva, se pare că aspirina nu influenţează în nici un fel sexul bebeluşului.

“În aceste cazuri, aspirina nu măreşte şansele de a avea băiat”, spune profesorul Fishel.

Precedentele studii au arătat că avorturile pot fi legate de o inflamare accentuată a uterului. În acest caz, sistemul imun “percepe” embrionul ca pe un corp străin şi îl atacă prin compuşi inflamatorii. Şi cum feţii masculi sunt mai vulnerabili, şansele de a avea băieţi scad în favoarea fetelor.

Avantaje şi dezavantaje

Aspirina este un anti-inflamator nonsteroidian (AINS). Ea se administrează contra durerilor cu caracter inflamator şi contra febrei.

De mai mulţi ani, numeroase studii au evidenţiat proprietăţi nebănuite ale acidului acetisalicilic luat în doze mici. Aspirina ar putea lupta contra cancerului, reduce recidiva în cazul persoanelor care au avut un prim infarct, îmbunătăţeşte speranţa de viaţă a pacienţilor suferinzi de cancer gastro-intestinal sau stopează dezvoltarea cancerului de prostată.

Totuşi, experţii ne avertizează şi asupra posibilelor pericole asupra sănătăţii provocate de aspirină: risc hemoragic, alergie, dureri de cap în caz de supradozaj etc. Aspirina nu se recomandă după a 5- a lună de sarcină.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră