OMS: Epidemie de holeră fără precedent în Yemen!

19 Mai 2017 | scris de Magda Marincovici
OMS: Epidemie de holeră fără precedent în Yemen!

Epidemia de holeră, care a izbucnit în Yemen de la sfârșitul lunii aprilie, a provocat decesul a 242 de persoane și 23.425 de cazuri sunt suspecte de boală în această țară în război, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS). De asemenea, OMS se teme că, în următoarele șase luni, este posibil ca numărul cazurilor de holeră să ajungă la aproximativ 250.000.

Săptamâna aceasta, joi, 3.460 de noi cazuri suspecte au fost inventariate și 20 de decese au fost puse pe seama holerei în Yemen, țară unde aproximativ două treimi din populație suferă de foame, potrivit ONU. 

Viteză cu care se răspândește această epidemie de holeră este fără precedent, a declarat presei, la Geneva, prin telefon, reprezentarul OMS la Yemen, Nevio Zagaria. 

OMS reaminetește că holera este o boală infecțioasă intestinală acută, provocată prin ingestia de apă sau alimente contaminate cu bacilul Vibrio cholerae. Pentru unele persoane care manifestă simptomele de boală, acestea sunt moderate, în majoritatea cazurilor. Totuși, o minoritate prezintă diaree acută și deshidratare severă, iar în absența tratamentului, holera poate provoca decesul în scurt timp.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră