Noi tipuri de măşti de protecţie neconforme au fost depistate pe piață

28 Dec 2020 | scris de A.A.
Noi tipuri de măşti de protecţie neconforme au fost depistate pe piață

Sistemul UE de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX) a validat, luni, trei alerte emise de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu privire la măştile aflate la comercializare în ţările Uniunii Europene, se menţionează într-un comunicat al ANPC.

Cele trei alerte transmise de România au în vedere comercializarea de măşti PRIMA şi RIXIN, cea de-a treia alertă vizând un tip de mască fără marcă. Toate cele trei tipuri de măşti sunt fabricate în China, potrivit alertelor remise de ANPC.

În urma validării acestor trei alerte de către RAPEX, numărul total al alertelor provenite din România şi confirmate de sistemul UE de alertă rapidă pentru produse nealimentare se ridică la 21, se menţionează în comunicatul ANPC.

„Numărul important de alerte validate de Sistemul RAPEX, în ceea ce privește măștile comercializate în România și, posibil, și în alte țări membre UE, demonstrează eficiența muncii depuse de Direcția de Control și Supraveghere Piață a ANPC, realizată chiar în condiții dificile impuse de tarele acestui an marcat de pandemie. Acest lucru, precum și întreaga noastră activitate, îi asigură pe consumatorii români că prioritatea noastră este, ca întotdeauna, respectarea cu strictețe a legii și a drepturilor lor de către operatorii economici”, a declarat Eduardt Cozminschi, Președintele ANPC.

ANPC supraveghează permanent piața de bunuri și servicii, mai ales cele necesare în acestă perioadă marcată de Covid-19, proces care va continua până când pericolul pandemic se va fi sfârșit și îi avertizează, pe acestă cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră