România a emis o alertă europeană de măşti neconforme vândute pe piață

05 Dec 2020
România a emis o alertă europeană de măşti neconforme vândute pe piață

România a emis o nouă alertă la nivel european privind comercializarea de măști neconforme, prin sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare, RAPEX, informează Digi24.

Printre produsele neconforme identificate de ANPC, este vorba despre măști contrafăcute, vândute sub formă de "mască albă de protecție respiratorie cu semi-față".

Produsul nu are marcaj CE și nu este certificat ca echipament de protecție de către un organism relevant. "În consecință, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță și, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare./Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149", se arată în informarea transmisă prin intermediul RAPEX.

Autoritățile publice au transmis către importator măsura retragerea produsului de pe piață.

Un alt produs neconform este comercializat sub brandul 3M, de tipul FFP3, ţara de origine fiind Marea Britanie, care poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecţie de către organismul relevant. Alte măşti neconforme sunt de tipul N95, precum şi cu trei straturi, fabricate în China.

România a emis până în acest moment 17 alerte de măşti neconforme, pentru a avertiza ţările membre în legătura cu posibila lor prezenţă la vânzare în UE.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră