În cel mai optimist scenariu, peste un an şi jumătate, Institutul Cantacuzino ar putea să-şi reia producţia de vaccinuri, în prezent, căutându-se soluţii pentru repornirea acestuia, ne-a declarat, în exclusivitate, ministrul Sănătăţii, doctorul Florian Bodog.
Potrivit ministrului Sănătăţii, trei sunt problemele principale ale Institutului: „resursa umană, completarea echipamentului tehnic şi faptul că, în prezent, linia de de producţie nu are nicio autorizare”.
În prezent, Institutul Cantacuzino se confruntă cu un deficit de cercetători în domeniul producţiei, principala cauză fiind nivelul de salarizare.
„Linia de producţie nu este completă. Mai este nevoie de un echipament. Dacă ar avea acest echipament, strategia şi bugetul necesar, în cel mai optimist scenariu, peste un an şi jumătate, Institutul Cantacuzino ar putea să-şi reia producţia de vaccinuri”, spune ministrul Sănătăţii.
Deocamdată, abia a avut loc revenirea Institutului Cantacuzino de la „Cercetare” sub patronajul Ministerului Sănătăţii.
Până acum, a avut loc o primă întâlnire între reprezentanţiii celor două instituţii şi vor urma şi altele pentru a se găsi cea mai bună soluţie pentru repornirea Institutului .
„Din ceea ce ştiu eu în acest moment, pentru ca Institutul Cantacuzino să facă vaccin pe scară largă ar avea nevoie de o nouă linie de producţie, cea existentă fiind una mică. Dar, deocamdată, Institutul Cantacuzino abia a trecut de la „Cercetare” la Ministerul Sănătăţii. Nu are un buget şi se lucrează la organigrama Institutului”, precizează ministrul Florian Bodog.