În privinţa producerii vaccinului antigripal, anul acesta, va fi realizată o microproducţie, cu o metodă nouă de distilare, capabilă să elimine foarte multe impurităţi. Astfel, „anul viitor, aproape sigur, vom avea producţie de vaccin antigripal la Institutul Cantacuzino, cu calităţi potrivite”, spune Adrian Ionel.
Totodată, în cursul lunii ianuarie, la Institutul Cantacuzino vor fi făcute angajări. "Oamenii nu numai că nu mai pleacă, am început să și angajăm. În ianuarie, avem o serie de angajări și încercăm să readucem profesioniștii care au plecat din Institut. În acest sens, avem o înțelegere cu Institutul Pasteur în vederea specializării unor oameni de la noi și acordării de consultanță din partea lor către noi. Specialiștii Institutului Pasteur vor veni acum, în ianuarie, la noi pentru acest lucru", precizează Adrian Ionel.
La Institutul Cantacuzino, potrivit managerului, au fost achitate integral toate salariile, toate datoriile către stat, dar și către furnizori. „Am început între timp reconstrucția anumitor laboratoare, înnoirea lor și consolidarea unor clădiri și am obținut reacreditarea laboratoarelor în vedere reîncheierii contractelor cu Casa", spune managerul Institutului. De asemenea, Institutul Cantacuzino încheie contracte de service garanţie şi post-garanţie, care nu au existat până acum, ceea ce îi va asigura asistenţă specializată pentru reparaţii.
În ceea ce privește strategia pe termen mediu și lung privind dezvoltarea producției, managerul Adrian Ionel spune că se fac pregătiri pentru alte două linii, complet noi: vaccinul contra DTP şi vaccinul BCG. În felul acest, vom putea acoperi mare parte din vaccinurile esenţiale, obligatorii din producţia proprie.