Număr-record de cazuri de coronavirus în Israel. Șefa Serviciilor de Sănătate Publică și-a anunțat demisia

07 Iul 2020 | scris de I.D.
Număr-record de cazuri de coronavirus în Israel. Șefa Serviciilor de Sănătate Publică și-a anunțat demisia

Prof. Sigal Sadetski, șefa serviciilor de sănătate publică din cadrul Ministerul israelian al Sănătății, şi-a anunţat demisia marţi, anunță Anima News.

„În ultimele săptămâni, Israelul se îndreaptă spre o poziție periculoasă. Datele, rata de contaminare și proiecțiile sunt dovada acestui fapt”, a scris ea pe pagina ei de Facebook.

„Israelul a reușit să facă față primului val al epidemiei”, a spus ea, și „s-a distins de alte țări evitând o politică de relaxare prea rapidă de activităților sociale”, a mai scris ea, în contextul în care Israelul înregistrează de mai bine de 10 cifre-record de infectare cu noul coronavirus, după o perioadă de scădere care lăsase loc relaxării restricțiilor.

„Primul val a fost gestionat de o conducere profesionistă și curajoasă, care a pus viața umană pe primul loc, înainte de orice altă considerație”, a subliniat ea. „Am fost profesioniști care am reacționat proactiv la situație și sentimentul meu este că, în timp, am devenit manageri fără autoritate care reacționează târziu la evenimente”, a regretat ea. 

Ministerul israelian al Sănătății a raportat marți 1.057 de cazuri noi în 24 de ore.

Au fost identificați 12,717 pacienți activi, dintre care 35 pe respirație artificială și 90 în stare gravă. Au fost înregistrate patru decese suplimentare, numărul total fiind de 338.

Un total de 31 186 de cazuri au fost confirmate începând cu luna martie.

Având în vedere o creștere semnificativă a infecțiilor, guvernul a restabilit luni măsurile restrictive pentru a opri răspândirea virusului.

Israelul a reintrodus luni o serie de restricții pentru a combate o creștere a numărului de infecții cu COVID-19, printre măsuri numărându-se închiderea imediat a barurilor, cluburilor de noapte, sălilor de fitness și a celor pentru organizarea de evenimente, relatează Reuters și Times of Israel.

Premierul Benjamin Netanyahu a afirmat în timpul unei ședințe speciale de cabinet dedicată crizei de sănătate că Israelul trebuie să își schimbe direcția pentru a evita o carantină mai extinsă care ar putea paraliza economia, rata șomajului atingând 20%.

Netanyahu a avertizat că țara se află la „doar un pas distanță de carantina totală”.

Un comunicat al guvernului a anunțat că pe lângă închiderea imediată a barurilor, cluburilor de noapte, sălilor de fitness și a celor pentru evenimente precum și anularea evenimentelor culturale, numărul de clienți dintr-un restaurant va fi limitat la 20 înăuntru și maxim 30 în aer liber.

Numărul de persoane care se vor putea afla simultan într-o sinagogă va fi limitat la 19 credincioși iar autobuzele vor putea transporta doar 20 de călători.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră