Guvernul francez finanțează trei burse de studii pentru chirurgi români de la spitalele „Sfântul Spiridon” din Iaşi, „Bagdasar-Arseni” din București și „Grigore Alexandrescu” din București, care obțin, până în octombrie 2019, Diploma Interuniversitară cu specializare în tratarea arsurilor, la Universitatea Paris 7.
În cursul lunii aprilie 2019, în Franța se desfășoară zece stagii de pregătire și perfecționare pentru medicii români, în diferite centre specializate în tratarea arsurilor grave după cum urmează: în cadrul Spitalului „Edouard Herriot” din Lyon - un anestezist, un asistent medical șef de secție și doi medici chirurgi plasticieni; în cadrul Spitalului regional universitar din Lille - doi medici chirurgi plasticieni; în cadrul Spitalului Saint-Louis din Paris - un anestezist, un asistent medical șef de secție și doi chirurgi plasticieni.
Finanțate în întregime de Ministerul Sănătății din România (prin împrumutul aprobat de către Banca Mondială în 2014 pentru reforma sistemului românesc de sănătate) aceste stagii vizează cinci medici de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara și cinci de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași.
În 2018, Ambasada Franței în România a oferit trei stagii de imersie în cadrul Centrului de Mari Arși al Spitalului regional universitar din Lille. Stagiile de perfecționare au fost propuse unor medici de la Spitalul clinic de urgență „Bagdasar-Arseni” și de la Spitalul clinic pentru copii „Grigore Alexandrescu”.
Încă din anul 2014, Franța și România cooperează pentru a moderniza sistemul de îngrijire a pacienților cu arsuri grave, se arată într-un comunicat al Ambasadei Franței la București.
Acest proiect, menționat de altfel în Foaia de parcurs a Parteneriatului Strategic franco-român, a condus la organizarea unor vizite de lucru, reuniuni de experți provenind din ambele țări, precum și sesiuni de formare pentru echipa Spitalului Floreasca în 2016.