Cum a murit un tânăr, după un tatuaj pe piciorul stâng!

03 Iun 2017 | scris de Magda Marincovici
Cum a murit un tânăr, după un tatuaj pe piciorul stâng!

Un bărbat cu un tatuaj pe piciorul stâng a ignorat recomandările medicilor, potrivit cărora cel puțin trei săptămâni nu trebuie să intre în apa mării. El s-a infectat cu o bacterie și după câteva zile a făcut septicemie și a murit, transmite site-ul pourquoidocteur.  

Un mexican în vârstă de 31 de ani a murit după ce a intrat în apele Golfului Mexic. Tatuat pe  un picior, el nu a ținut seama de recomandările medicilor și o bacterie a infectat zona tatuată, avertizează medicii bărbatului în BMJ Case Reports. Culmea, pe piciorul stâng era tatuat un crucifix, cu mesajul Jessus is my life. Zona tatuată, extrem de sensibilă,  pentru care s-a folosit o cerneală injectată sub piele, încă nu era  complet cicatrizată.  
 

Șoc septic
Tânărul trebuia ca trei săptămâni să nu pună piciorul în apa mării pentru a permite vindecarea pielii. Dar bărbatul nu a ținut seama de acest termen. Cinci zile după ce s-a tatuat, el a intrat în apele Golfului Mexic. După câteva zile, piciorul stâng s-a înroșit și au apărut durerile, febra și starea generală de rău. Bărbatul a fost spitalizat de urgență și i s-a administrat un tratament cu antibiotice foarte puternice. Dar starea lui de sănătate s-a agravat rapid: a făcut gangrenă și sângele s-a infectat. 

80.000 de cazuri anual
Bărbatul a făcut șoc septic și rinichii au cedat, explică dr. Nicholas Hendren la CNN. În 12 ore, șocul septic a ajuns la punctul culminant. Medicii au încercat să identifice cauza. Ei au descoperit că agentul patogen, Vibrio vulnificus, este o bacterie prezentă în mod natural în apele oceanului. Medicii cunosc bacteria, mai ales  de la consumatorii de stridii din  zonă, care au, în mod curent, probleme din aceasă cauză. Potrivit CDC (Centrele americane pentru controlul și prevenția bolilor), 800.000 de cazuri de infecție cu această bacterie sunt diagnosticate, anual, din care 100 de decese. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră