Care sunt avantajele unui cadru de mers pliabil în era modernă

29 Mai 2023 | scris de A.V.
Care sunt avantajele unui cadru de mers pliabil în era modernă

Un cadru de mers este un ajutor neprețuit pentru mersul pe jos, oferindu-ți o mai mare stabilitate și suport atunci când umbli. Este recomandat persoanelor cu probleme la unul sau la ambele membre inferioare, persoanelor ce prezintă distrofii musculare, tulburări de echilibru sau pareză în urma unui accident vascular.

Un cadru de mers oferă o rezistență mai mare, permițându-ți să mergi mai departe și mai mult timp decât cu un baston. Inițial destul de minimalist, cadrul de mers este un produs care a evoluat considerabil de-a lungul timpului. Chiar dacă era greoi și nu foarte versatil, mai era loc de îmbunătățiri. Astăzi, cadrele de mers fără roți, care trebuie ridicate pentru a înainta, nu mai sunt singura alternativă. Asta au înțeles unii producători care au început să ofere cadre de mers pliabile.

Care sunt caracteristicile unui cadrul de mers pliabil

Mai ușor decât un cadru de mers clasic, cadrul pliabil cântărește, în general, între 5 și 10 kg, dar poate suporta o greutate de până la 130 kg. Cu o lățime totală de doar 60 cm și mânere ergonomice, este ușor de manevrat (la care se adaugă o suspensie flexibilă cu arc). Pentru a permite accesul ușor la mânere, cadrul pliabil poate fi, de asemenea, ajustat la înălțimea utilizatorului de la 80 cm la un metru. Forța frânelor manuale poate fi, de asemenea, ajustată în funcție de problemă. Echipat cu două roți mari pivotante în față și două roți mici în spate, acest cărucior este special conceput pentru a facilita manevrele în jurul obstacolelor. De asemenea, poate fi folosit ca scaun, astfel încât să poți lua o pauză în timpul călătoriei.

Care sunt avantajele unui cadru de mers pliabil?

Pe lângă o orteză genunchi, numeroase sunt persoanele care poate au nevoie de un cadru de mers. Potrivit utilizatorilor săi, un cadru de mers pliabil are multe avantaje. Cel mai mare avantaj este, fără îndoială, versatilitatea sa: poate fi folosit atât în interior, cât și în exterior. În plus, este foarte ușor de utilizat: poți parcurge grădinile, trotuarele sau suprafețele denivelate (păduri, poteci, borduri) fără riscul de a-ți pierde echilibrul. Fabricat din aluminiu, este deopotrivă ușor și robust, oferind o stabilitate perfectă. Deosebit de subțire, un cadru de mers pliabil se strecoară cu ușurință pe coridoarele înguste sau între ușile din locuința ta. Apoi, odată pliat, poate fi depozitat în mod convenabil într-un hol sau poate fi transportat cu ușurință în portbagajul unei mașini. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră