Australia ar putea vaccina în curând animalele de companie împotriva Covid deoarece sute de pisici și câini se contamineaza cu virus de la proprietarii lor în timp ce aceștia stau acasă în izolare
Cele 29 de milioane de animale de companie din Australia ar putea fi în curând vaccinate împotriva Covid-19 datorită eforturilor unui veterinar.
Australia may soon vaccinate 29 million pets against Covid: REPORT
— Francesco (@Frances40996115) January 19, 2022
According to media reports, an Australian veterinarian is working hard with regulatory bodies to vaccinate the country’s pets against Covid using a vaccine developed in Russia.https://t.co/yCltu02qRg
Dr. Sam Kovac insistă pentru autorizarea în Australia a singurului vaccin Covid din lume pentru animale de companie dezvoltat în Rusia și este optimist că evoluțiile recente arată că va fi în curând pe piață în Australia.
Cabinetul său din Sydney, a fost inundat de apeluri despre vaccinuri de la proprietarii îngrijorați că animalele lor de companie vor lua virusul. Dar vaccinurile Covid pentru prietenii cu blăniță necesită aprobarea Autorității Australiane pentru Pesticide și Medicamente Veterinare și până în prezent aceasta nu a fost acordată.
Dr. Sam Kovac spune ca are clienți care îl sună spunând: „Uite, suntem izolați, am simptome, câinele meu a început să tușească, pisica mea are diaree sau doar letargie. ".
„Sunt îngrijorat că le-am dat Covid... Ei sunt sprijinul meu emoțional. Animalele mele au Covid?”
Dr. Kovac a trebuit să le spună că nu exista niciun test și că animalele nu au fost protejate pentru că nu sunt vaccinate.
Animalele de companie pot contracta Covid - dar majoritatea veterinarilor nu pot testa virusul. Doctorul Kovac a spus că animalele de companie cu siguranță pot lua Covid, dar nu există nicio dovadă că îl pot transmite oamenilor.
Vaccinul rusesc pentru animalele de companie a fost aprobat și în Japonia, Brazilia și alte țări din America de Sud. „Este gata de funcționare... Aceasta este o tehnologie sigură, încercată și testată, care nu prezintă niciun risc la animalele de companie și este cu adevărat eficientă”, a spus Dr. Kovac.
Sursa: Daily Mail