Al patrulea caz de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani

03 Mar 2020
Al patrulea caz de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani

Grupul de Comunicare Strategică anunţă al patrulea caz de coronavirus din România, un bărbat de 47 de ani din Timişoara.

Potrivit sursei citate, bărbatul a călătorit în acelaşi avion cu femeia depistată pozitiv în februarie, care s-a întors din Italia. 

”Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timişoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 şi care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în acelaşi avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.
 
Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative.  Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieşit pozitiv la infecţia cu coronavirus COVID 19.
 
Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, bărbatul este asimptomatic, afebril. A fost solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.
 
În curtea în care locuieşte bărbatul mai trăiesc alte 2 familii faţă de care vor fi luate măsurile de autoizolare.
Până în prezent în România au mai fost întregistrate cazul unui bărbat din Gorj, care era doar purtător şi care a fost declarat vindecat, cel al femeii din Timişoara care s-a aflat în contact cu bărbatul depistat marţi pozitiv şi cel al unui bărbat din Maramureş.

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunţat, marţi, că autorităţile române sunt în dialog cu cele din Ucraina pentru verificarea traseului unui cetăţea ucrainean infectat cu coronavirus şi pentru obţinerea datelor necesare demarării unei anchete epidemiologice pe teritoriul României.

Ucraina a confirmat un prim caz de infectare cu coronavirus, a declarat, marţi, pentru Reuters, Ihor Kuzin, directorul interimar al Centrului pentru sănătate publică din cadrul Ministerului ucrainean al Sănătăţii.

Bărbatul a fost internat sâmbătă în oraşul Cernăuţi (vest), după ce a călătorit în Ucraina din Italia, prin România, a precizat Kuzin.

Pacientul se află într-o stare stabilă, iar soţia acestuia s-a plasat în izolare la domiciliu, a adăugat ministrul adjunct al Sănătăţii, Viktor Liaşko.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a precizat luni că numărul de cazuri noi de coronavirus semnalate la nivel global în decursul ultimelor 24 de ore l-a depăşit cu mult pe cel al cazurilor depistate în China, informează AFP.

"În decursul ultimelor 24 de ore, au existat de aproape nouă ori mai multe cazuri de Covid-19 semnalate în afara Chinei decât în China", a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, cu prilejul unei conferinţe de presă la Geneva.

În China, unde virusul a apărut la sfârşitul lui decembrie, numărul cazurilor continuă să scadă, a precizat directorul OMS, subliniind că 206 cazuri au fost raportate către această organizaţie duminică, reprezentând cel mai scăzut număr înregistrat după data de 22 ianuarie. Doar opt cazuri au fost semnalate în afara provinciei Hubei, epicentrul epidemiei. În afara teritoriului Chinei, de la începutul epidemiei au fost semnalate 10.134 de cazuri în 61 de ţări, consemnându-se 166 de decese. În ultimele 24 de ore, numărul de noi contaminări raportate în afara Chinei a fost de 1.906.

Bilanţul epidemiei cu noul coronavirus a depăşit luni 3.000 de morţi pe plan global şi continuă să aibă consecinţe serioase peste tot în lume.

Epidemiile din Coreea de Sud, Italia, Iran şi Japonia "reprezintă cea mai mare preocupare a noastră", a afirmat directorul OMS.

În Iran, unde OMS a trimis luni o primă echipă de medici şi mai multe tone de material medical, un membru al personalului agenţiei specializate a ONU din această ţară a fost testat pozitiv, au precizat autorităţile, menţionând că persoana "suferă de o formă uşoară a bolii".

Iranul, una dintre cele mai grav afectate ţări de noul tip de coronavirus, a respins luni propunerea de sprijin în combaterea aceste boli venită din partea Statelor Unite cu condiţia ca autorităţile de la Teheran să solicite acest ajutor.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră