Preşedintele Islandei ar face lege pentru interzicerea ananasului în pizza

22 Feb 2017
Preşedintele Islandei ar face lege pentru interzicerea ananasului în pizza

Blat, sos tomat, mozzarella, jambon şi...ananas. Acestea sunt ingredientele clasice ale unei bune pizza hawaiene. O reţetă pe care mulţi o consideră controversată tocmai din cauza ananasului, dar care ar putea fi ameninţată cu dispariţia în pizzeriile islandeze, scrie Huffington Post France.

Ar trebui pus ananas în pizza? Dezbaterea a fost relansată luni taman de Gudni Johannesson, preşedintele Republicii Islanda.care s-a lăsat angrenat într-o dezbatere încinsă privind meritele utilizării ananasului ca topping pentru pizza, afirmând că este împotriva acestei practici și că dacă ar putea ar interzice-o.

Într-o sesiune de întrebări și răspunsuri de săptămâna trecută cu elevii de la o școală din orașul nordic Akureyri, președintele Gudni Johannesson a fost întrebat care este părerea lui în această chestiune.

Johannesson a răspuns că se opune atât de tare utilizării ananasului la pizza că ar putea înainta o lege care să interzică această combinație, scrie tabloidul islandez Visir.

Marți, președintele islandez și-a clarificat pe Facebook poziția privind această puțin probabilă reglementare referitoare la folosirea ananasului ca topping pentru pizza.

"Îmi place ananasul, dar nu pe pizza. Nu am puterea de a face legi care să le interzică oamenilor să pună ananas pe pizza? Mă bucur că nu am asemenea puteri. Președinții nu ar trebui să aibă puteri nelimitate. Nu aș vrea să dețin această poziție dacă aș putea da legi care să interzică lucrurile care nu-mi plac. Pentru pizza, recomand fructele de mare", a scris Gudni Johannesson.

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră