Sondaje la ieșirea de la urne. Ce arată acestea după ziua alegerilor parlamentare

06 Dec 2020
Sondaje la ieșirea de la urne. Ce arată acestea după ziua alegerilor parlamentare

Iată câteva rezultate ale sondajelor la ieșirea de la urne prezentate de stiripesurse.ro, după încheierea votului la alegerile parlamentare din România, desfășurate duminică.

Sondaj al SOCIOPOL pentru România TV: PNL și PSD sunt la egalitate, AUR intră în Parlament, PMP nu face pragul

România TV a prezentat, duminică seara, după închiderea urnelor, datele unui sondaj telefonic realizat de SOCIOPOL, institut condus de Mirel Palada. Marja de eroare este de 2%, în plus sau în minus.

Conform procentelor prezentate ca fiind finale, pe primul loc la alegerile parlamentare s-au situat PNL și PSD cu 28%, fiind urmate de Alianța USR-PLUS 16,4%, UDMR 6,4%, Pro România 6,3%, AUR, 5,9%. PMP ar fi sub pragul electoral de 5%.

EXIT-POLL CURS-Avangarde: PSD câştigă alegerile parlamentare. În Parlament ar putea intra şapte partide

Partidul Social Democrat se plasează pe primul loc în opţiunile electoratului, la alegeri parlamentare, potrivit sondajului de tip exit-poll realizat de CURS-Avangarde. Potrivit cercetării sociologice, singura realizată în teren în ziua votului, social-democraţii au un avans de aproape două procente în faţa PNL. PSD este singurul partid care depăşeşte pragul de 30%.

O situaţie mult mai strânsă se înregistrează în zona pragului electoral, unde nu mai puţin de patru partide se luptă să intre în Parlament. Potrivit estimărilor din sondajul exit-poll, în viitorul Parlament ar putea intra şapte partide, însă UDMR, AUR, Pro România şi PMP se află în marja de eroare, numărarea voturilor din Diaspora putând să modifice situaţia. Datele prezentate mai jos sunt valabile pentru ora 19.30. Datele exit-poll pentru ora 21.00 vor fi prezentate la ora 23.00.

Vot pentru Camera Deputaților:

PSD – 30,5%

PNL – 29.0%

USR – 15,9%

UDMR – 5,7%

AUR – 5,2%

PRO România – 5%

PMP – 5%

PER – 1,2%

PPUSL – 1,1%

Altul 1,4%

Vot pentru Senat:

PSD – 30,6%

PNL – 29.1%

USR – 16,4%

UDMR – 5,7%

AUR – 5,3%

PRO România – 5%

PMP – 5%

PER – 1,1%

PPUSL – 1%

Altul – 0,8%

Alte stiri din Politic

Ultima oră