Poți vota la alegerile parlamentare în altă localitate decât cea de domiciliu sau de reședință?

30 Noi 2020 | scris de A.V.
Poți vota la alegerile parlamentare în altă localitate decât cea de domiciliu sau de reședință?

Cei care vor vota la alegerile parlamentare de anul acesta pot, ca regulă, să voteze doar în localitatea unde își au domiciliul sau reședința din buletin și doar la secția de votare unde sunt arondați.

Există, însă, și o excepție: se va putea vota și în alte localități decât cele din buletin sau de reședință, însă doar în același județ. În acest caz, persoanele sunt libere să voteze la orice secție de votare, scrie avocatnet.ro.

Potrivit Legii nr. 208/2015 (prevederi preluate și de Biroul Electoral Central, în cadrul Deciziei nr. 85/2020), alegătorii trebuie să voteze la secțiile unde sunt arondați. Arondarea se face fie în funcție de adresa de domiciliu, fie în funcție de adresa de reședință. În ambele cazuri, va fi posibilă exercitarea votului la o singură secție de vot, aferentă adresei de domiciliu/reședință. 

Reamintim că alegerile parlamentare de anul acesta sunt programate pentru 6 decembrie, iar alegătorii vor trebui să respecte o serie de măsuri de igienă. Acestea se vor aplica în egală măsură pentru localitățile carantinate, precum și pentru cele necarantinate.

ARTICOLUL INTEGRAL, AICI

Alte stiri din Politic

Ultima oră