Presa israeliană: ”Politică românească în limba ebraică”. ”Laufer a fost desemnat de Dragnea, un mare prieten al Israelului”

30 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Presa israeliană: ”Politică românească în limba ebraică”. ”Laufer a fost desemnat de Dragnea, un mare prieten al Israelului” Galerie foto (6)

Noul secretar de stat în Ministerul român pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Harry Ilan Laufer, s-a născut la Rishon Lezion. Adică în Israel.

Presa israeliană scrie acum despre tânărul de 33 de ani devenit secretar de stat în România, după ce a cunoscut succesul în afaceri, el fiind cel care a adus lanțul H&M în România.

Într-un articol intitulat ”Politică românească în ebraică”, popularul site informativ israelian ynetnews.com scrie despre numirea lui Laufer într-un post de ministru adjunct în România, post care va presupune dezvoltarea mediului de afaceri, comerțul și antreprenoriatul în țara noastră.

”Laufer a imigrat în România la începul noului mileniu, după ce tatălui său i-a fost oferit un loc de muncă acolo. El este proprietarul unui mare grup de retail, care include un lanț de produse cosmetice, unul de magazine de îmbrăcăminte și proprietăți imobiliare de închiriat”, scrie ynetnews.com.

”După ce s-a mutat în România, Laufer s-a căsătorit cu Alina, o celebritate locală, care a devenit faimoasă după ce a fost prezentatoare la televiziune și a participat la programe de divertisment și reality show”, mai scrie sursa citată.

Aflăm, totodată, că Alina s-a convertit la iudaism înainte de a se căsători cu Ilan, cei doi ocupându-se de creșterea și educația fetei Alinei, care provine dintr-o căsătorie anterioară a acesteia.


Fostul soț al Alinei, George Papagheorghe, aka Joge, este cântăreț și prezentator TV.

Despre Ilan, ynetnews.com scrie că a fost deseori în atenția presei, ca tânăr și energic milionar, dar și că a fost deseori invitat în emisiuni de televiziune în calitate de analist economic.

Înainte de căsătorie era un burlac râvnit de multe tinere, fiind un personaj al presei mondene, scrie sursa citată. 

Despre Ilan Laufer, ynetnews.com scrie că are o familie mare în Israel, și că deseori merge să își viziteze rudele, împreună cu soția sa, Alina.

”Recent, Laufer a fost numit secretar de stat într-un minister al Guvernului României, sub Sorin Grindeanu. Laufer a fost desemnat de liderul Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, care este considerat un mare prieten al Israelului”, scrie ynetnews.com.

Laufer va trebui să se axeze pe promovarea investițiilor străine în România, și, printre altele, să încurajeze investițiile oamenilor de afaceri și antreprenorilor israelieni, scrie sursa citată.

De altfel, Laufer nu va fi singurul vorbitor de limbă ebraică devenit membru al Guvernului de la București. Andreea Păstârnac, care a fost până de curând ambasador al României în Israel, a fost numită ministru însărcinat cu românii din străinătate. Păstârnac, care vorbește fluent ebraica, este diplomat de carieră și este considerată un apropiat al oficialilor guvernamentali din România, mai scrie ynetnews.com.

”Autoritățile de la București s-au decis recent să se axeze pe sporirea eforturilor de a-i convinge pe expatriații români să se întoarcă acasă. În Israel sunt aproximativ 400.000 de persoane care s-au născut în România, și, precum toți cetățenii care trăiesc în străinătate, au drept de vot”, scrie ynetnews.com.

În încheiere, ynetnews.com mai scrie că Laufer nu este primul israelian care își construiește o carieră în politica românească. 

Din păcate, exemplul celălalt nu este cel mai fericit, căci este vorba despre Nati Meir, un dubios om de afaceri care a reușit să intre în Parlament pe listele Partidului România Mare. ”În 2008 a demisionat din Parlament și după doi ani a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru fraudă și evaziune fiscală. 

Ulterior, a fost condamnat pentru fraudă și escrocherie la șapte ani de închisoare. În urmă cu un an, a fost eliberat din închisoare și s-a întors în Israel”, scrie ynetnews.com.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră