Dragnea exclude orice colaborare cu Partidul România Unită

01 Sep 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Dragnea exclude orice colaborare cu Partidul România Unită

Partidul Social Democrat nu are în vedere o colaborare cu Partidul România Unită, nu vrem o relație cu un partid naționalist sau poate chiar extremist, a declarat președintele social-democraților, Liviu Dragnea, joi, la finalul întâlnirii cu parlamentarii PSD,scrie agerpres.ro.

"Din punctul meu de vedere, România se află în fața unor mari provocări, unele care se văd, altele care nu se văd. Nu cred că răspunsul la aceste provocări este un partid naționalist sau poate chiar extremist. În aceste condiții, noi mulțumim foarte mult pentru grijă, dacă PRU se constituie sau se expandează pentru a ajuta PSD, mulțumim, nu. Nu vrem să avem niciun fel de relație cu un partid naționalist. PSD rămâne un partid social-democrat modern, proeuropean care susține fără ezitare parteneriatele pe care le avem strategice și nu numai, cu toți aliații noștri, în condițiile în care PRU are niște protocoale cu niște partide cu foarte mari probleme și asupra cărora există bănuieli serioase de finanțare din Est și cu doctrine care nu au nicio legătură cu valorile și principiile noastre", a declarat Liviu Dragnea.
El a mai spus că există și o diferență doctrinară față de PRU, PSD fiind "complet diferit de doctrina naționalistă, extremistă".
Cu privire la o afirmație a lui Victor Ponta care prefigura, după alegerile parlamentare, un guvern PSD, ALDE, PRU, președintele social-democraților a spus: "Dumneavoastră chiar ați luat în serios acea variantă? Este exclusă".
"Așa cum PSD nu va putea intra într-un Guvern cu PNL, pentru că pragmatic vorbind va fi un guvern care nu poate funcționa, chiar dacă am văzut foarte mulți analiști și membri ai Guvernului care-și dau cu părerea despre asta, totuși decizia este la PSD și în PSD decizia este deja luată. Categoric, PSD nu poate intra într-un parteneriat de orice fel, cu atât mai puțin o alianță de guvernare, cu PRU", a declarat Dragnea.(...).

Alte stiri din Politic

Ultima oră