DNA, acțiune penală împotriva Cabinetului Grindeanu

02 Feb 2017
DNA, acțiune penală împotriva Cabinetului Grindeanu

UPDATE- Şi DNA confirmă oficial 

"La Direcția Națională Anticorupție s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte aflate în competența de soluționare a instituției, în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative. Ca urmare, în conformitate cu prevederile procesual penale, se efectuează acte procedurale cu privire la aspectele sesizate.Precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", anunţă DNA, într-un comunicat. 

UPDATE - Procurorul general confirmă ancheta DNA

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a confirmat că există o anchetă a DNA în derulare cu privire la Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea Codului penal şi Codului de procedură penală, adoptată de Guvern în cursul serii de marţi. De asemenea, Lazăr a răspuns afirmativ cu privire la exitenţa unor protocoale între DNA şi SRI.

"Există o anchetă a DNA şi pentru mai multe date vă rog să consultaţi Biroul de presă al DNA. Adică să fie nişte date concrete, să nu vă spun nişte lucruri care nu sunt riguros exacte. (...) Există un dosar pe rolul DNA care are o anumită legătură", a declarat Augustin Lazăr, înainte de începerea şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii.

_____________________

Surse din cadrul DNA, citate de Antena 3, informează că procurorii au deschis un dosar penal, în baza unei plângeri prealabile, împotriva persoanelor care au redactat și adoptat OUG 13/2017, cu referire la modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

Conform sursei citate, DNA a solicitat ministerului Justiției o serie de documente, numele persoanelor implicate în redactarea OUG 13/2017 și a proiectului de lege privind grațierea, precum și toate înregistrările video ale camerelor de supraveghere instalate la intrarea în instituție.

Plângerea pe baza căreia s-a deschis această acțiune penală vizează acțiunea de favorizare a infractorului și prezentarea cu rea-credință de date inexacte, depusă la DNA, în 25 ianuarie 2017, de Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai asociaţiei ”Iniţiativa România”.

Speculațiile din jurul acestei informații estimează că deși deschisă in rem, cercetarea penală vizează acuzarea premierului Sorin Grindeanu și a ministrului Justiției, Florin Iordache.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră