A doua femeie care candidează la Președinție. PSD și-a desemnat candidatul

24 Aug 2019 | scris de Bianca Maria Drug
A doua femeie care candidează la Președinție. PSD și-a desemnat candidatul

Alegerile prezidențiale de anul acesta dau aripi femeilor, care fac pasul către campania pentru Cotroceni cu mai mult curaj decât până acum.

După Ramona Ioana Bruynseels, prima femeie care și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale 2019 din partea Partidului Puterii Umaniste, a venit și rândul PSD să meargă pe mâna unei femei.

Viorica Dăncilă a fost desemnată, sâmbătă, în unanimitate de Congresul Partidului Social Democrat, candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale din acest an.

Cu această ocazie, soțul Vioricăi Dăncilă a declarat în exculsivitate pentru Digi24.ro că va fi alături de președintele PSD în campania electorală care urmează. Este prima declarație pe care Cristinel Dăncilă o face presei.

„Am fost alături de ea toată viața, o iubesc și voi fi în viitor tot așa de mult alături de ea”, a declarat Cristinel Dăncilă.

Cristinel Dăncilă a fost o prezență foarte discretă în viața publică. La Congresul PSD de sâmbătă a fost una din rarele momente în care soțul premierului a fost alături de Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, desemnată oficial candidat la prezidenţiale, a declarat că nu intră în competiţie, nici cu Klaus Iohannis, nici cu Dan Barna. Totodată, a subliniat că poate câştiga şi că nu se va retrage în favoarea lui Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE.

 

Întrebată ce avantaj crede că are faţă de ceilalţi candidaţi, Viorica Dăncilă a răspuns că nu intră în competiţie cu Klaus Iohannis sau cu Dan Barna.

"Voi spune un singur lucru pe care nici Barna, nici Iohannis nu îl au. Nu sunt apropiaţi de oameni, nu merg în rândul lor. Barna sădeşte ură, iar oamenii au nevoie de unitate, de proiecte, de discuţii cu ei, au nevoie ca preşedintele României să fie apropiat de ei.

Am convingerea că pot câştiga în faţa lui Iohannis. În 2014, Victor Ponta  avea 31%, Klaus Iohannis - 15%, şi rezultatul a fost tocmai invers. 

Nu mă retrag în favoarea lui Tăriceanu, am spus că sunt un om corect, rămân corectă faţă de colegii mei, nu trebuie să îi dezamăgesc pentru încrederea pe care mi-au dat-0.

Îmi voi asuma un număr de voturi, şi colegii mei îşi vor asuma un număr de voturi. Suntem un partid organizat, această asumare a numărului de voturi nu vine prin impunere de la centru, ci după discuţii cu fiecare organizaţie în parte", a declarat presei Viorica Dăncilă, la finalul congresului.

Alte stiri din Politic

Ultima oră