Viorica Dăncilă va candida la șefia PSD

10 Iun 2019
Viorica Dăncilă va candida la șefia PSD

Viorica Dăncilă, premierul României și președintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), a declarat, luni, în emisiunea Marius Tucă Show, că intenționează să candideze la șefia partidului.

Invitată de jurnalistul Marius Tucă în emisiunea difuzată online de miscareaderezistenta.ro, mediafax.ro, gandul.info, smartfm.ro și, de asemenea, LIVE pe SmartFM - 107,3 București, 95,9 Ploiești, 88,7 Târgovişte, 103,2 Câmpina si 103,1 Snagov, Viorica Dăncilă a vorbit  despre guvernare și soarta PSD după alegerile din 26 mai și după ce fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în închisoare.

Pentru prima dată, premierul Viorica Dăncilă a declarat, la Marius Tucă Show, că a avut probleme de comunicare cu Liviu Dragnea, în ultima perioadă de şefie a acestuia la PSD, afirmând că în seara alegerilor a mers la partid cu mai mulţi miniştri, ştiind de rezultatul slab de la urne.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la Marius Tuca Show, că nu va abroga OUG 114, dar vor exista modificări, acolo unde lucrurile nu sunt flexibile, în urma discuţiilor cu factorii implicaţi.

"Nu voi abroga OUG 114, dar trebuie făcute modificări, pe care nu trebuie să le facă guvernul, ci cu toţi factorii implicaţi. Să putem modifica ce nu e bun", a declarat Viorica Dăncilă, la Marius Tucă Show.

Ordonanţa 114, care prevede măsuri fiscale, în special pentru bănci şi companiile din energie şi comunicaţii a fost criticată în repetate rânduri de asociaţiile patronale, pe motiv că suplimentează sumele pe care companiile trebuie să le plătească autorităţilor de reglementare.

Dăncilă spune, la Marius Tuca Show, că este greu ca în următoarele două săptămânii să fie realizate toate sondajele pentru desemnarea prezidenţiabilului, motiv pentru care este posibil ca social democraţii să fie convocaţi într-un nou congres în luna iulie.

"E un partid mare, avem oameni valoroşi, sunt opinii diferite, dar eu ştiu că ori de câte ori acest partid a fost în cumpănă s-a unit. Şi eu sper să facem acest lucru. Dincolo de candidaţi, e important să unim partidul", a declarat Viorca Dăncilă.

Întrebată dacă Gabriela Firea ar fi variantă pentru prezidenţiabil, Dăncilă a spus: "Mi-ar plăcea ca cineva cunoscut să candidze la prezidenţiale. Fie că e femeie ori bărbat eu voi susţine candidatul nostru".

Legat de profilul candidatului: "Cred că românii doresc un om echilibrat, care să fie preşedintele tuturor românilor, un om care să nu împartă în partidul meu şi partidul altora. Cred că trebuie să fie un preşedinte mediator. Cred că preşedinte jucător am avut şi cred că românii nu îşi mai doresc un preşedinte jucător. Sper. Vom vedea la alegeri".

Premierul anunţă că este posibil ca în luna iulie să fie un nou congres. "Eu cred că în luna iulie mai putem să facem un Congres, pentru că aşa e statutul ca prezideţiabilul să fie votat în Congres. Pentru că trebuie să facem mai multe sondaje (de ce e Congresul în iulie – n.r.). Tratăm cu foarte multă seriozitate acest lucru".

Interviul, aici:

Alte stiri din Politic

Ultima oră