Vineri, 5 iulie
REF Warm Up Party Bucuresti, în clubul Private Hell. Între orele 21.30 și 5 dimineața, Rockstadt Extreme Fest, in colaborare cu Private Hell Club, va invita la un Warm Up Party oficial. In cadrul acestui eveniment veti putea achizitiona din club abonamente la pretul promotional de 300 de lei. Toti cei care cumpara abonament vor participa la o tombola la care, ca si premiu, Rockstadt Extreme Fest va oferi 2 invitatii la 2 castigatori iar Private Hell Club 2 abonamente la festival pentru 2 persoane. Playlistul va fi variat incluzand sonoritatile festivalului.
De la ora 19:00, Green Hours și Asociația Culturală Arhidir prezintă: DE ALALTĂIERI ...ȘI PÎNĂ IERI, o seară cu Doru Stănculescu (foto 1). O ocazie destul de rară pentru a asculta live binecunoscutele piese muzicale care au marcat o generație într-o anume epocă. Acea epocă a trecut, timpurile s-au schimbat, dar frumusețea și valoarea muzicii a rămas. De alaltăieri și pînă ieri și..... mai ales acum, Doru Stănculescu demonstrează că este un artist deosebit pe care timpul nu l-a îmblînzit și nu l-a secătuit de creativitate. Muzica pe care a compus-o este și astăzi plină de sensuri și de emoții. Dan Andrei Aldea, un al nume de mit a rock-ului autohton, a îmbrăcat aceste piese în orchestratii ample și deosebit de rafinate. Ascultați astăzi această muzică șlefuită și maturizată în toată splendoarea ei, precum un vin vechi, nobil. Intrarea liberă (CDuri contra cost).
De la ora 20:30, pe scena Grădinii cu Filme, Piața Lahovari nr. 7, concert Marú. Este o compozitoare/ interpretă multi-instrumentistă din România, al cărei ton cristalin de voce va face pe orice ascultător să o asculte în continuu. După 6 ani de studiat la Conservator în Viena, Austria, Marú a reușit să își dezvolte propriul stil de soulful pop, stil ce amintește de Angus & Julia Stone, Norah Jones, Ed Sheeran, Kate Bush, Elise Trow, Bat For Lashes, influențe presărate în abundență cu autenticitate, și acel "ceva" pe care numai ea îl deține. Încă de la începutul recent al carierei sale solo, marcat prin lansarea EP-ului de debut "The Richest Girl in Town", muzica sa a rezonat cu promoteri, directori de programe ale posturilor majore de radio, și cu fani din toate ariile muzicii. De la recitalurile si interviurile la posturi precum Radio Guerrilla, Rock FM, TanaNana, Radio RFI, Radio Romania Actualități, la recitalul din 2018 la Electric Castle (festival unde tocmai și-a confirmat prezența și în 2019) sau în 2019 la Hard Rock Cafe. Marú deja a ajuns să confirme împărțirea scenei cu Nouvelle Vague și Morcheeba în vara lui 2019, an în care va ieși și albumul de debut al artistei. Biletul este 20,41 lei.
Programul concertelor din Piața George Enescu, de la Bucharest Jazz Festival. Vineri, 5 iulie, 20:00 Camille Bertault, „De o virtuozitate uimitoare și posesoarea unor versuri sofisticate, dar nu lipsite de umor, Camille Bertault este deja un mare talent.” (France Musique). „Noua voce a jazzului.” (Vanity Fair), 21:30 Alex Sipiagin & Bucharest Jazz Orchestra. Alex este implicat într-o serie de proiecte premiate cu Grammy: „What Goes Around” și „Overtime” de Dave Holland Big Band, „Wide Angles” de Michael Brecker Quindectet și „Into the Sunset” de Dafnis Prieto Big Band. Artistul rus a înregistrat 15 albume solo pentru prestigioasa casă de discuri CrissCrossJazz și a compus pentru Dave Holland Octet, George Gruntz Concert Jazz Band. Sâmbătă, 6 iulie, 20:00 Cvartet Florin Niculescu, „Florin Niculescu este ca un foc de artificii care devine din ce în ce mai incandescent pe măsură ce spectacolul evoluează…” (Independent Review UK), 21:30 Antonio Sánchez & Migration, Câștigător a cinci premii Grammy și nominalizat la Globul de Aur, Antonio Sánchez este printre cei mai căutați bateriști ai scenei de jazz internațional, lider de trupă și compozitor cunoscut pentru coloana sonoră a filmului „Birdman”, în regia lui Alejandro González Iñárritu, pentru care a primit o serie de premii și distincții din partea criticilor. Duminică, 7 iulie, 20:00 Em4ncipation feat. Yah Supreme, Creată în 2016, trupa Em4ncipation este deja cunoscută publicului de jazz pentru sunetul unic, incisiv și pentru o prezență scenică extrem de puternică. În primul an de activitate, trupa cântă în principalele cluburi și festivaluri din Italia, urmând ca în 2017 să scoată albumul de debut, Emancipation (Cam Jazz) ce lansează cariera internațională a trupei. 21:30 Bill Evans and The Spykillers!, „Bill este unul dintre cei mai mari muzicieni pe care i-am întâlnit.” (Miles Davis), „Bill Evans este omul renascentist al timpurilor noastre. Este unic.” (San Francisco Chronicle), „Puțini artiști de jazz-grass au pedigree-ul și potențialul lui Bill Evans.” (Wall Street Journal). Detalii complete despre programul Bucharest Jazz Festival 2019: bucharestjazzfestival.ro sau arcub.ro. Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/
Lucas Molina - concert tradițional de flamenco la Grădina Sticlarilor, ora 19.00. Lucas Molina, dansator argentinian de flamenco, transpune de acum într-o manieră personală cultura flamenco, nu doar prin dans ci și vocal, având un repertoriu traditional gypsy spaniol cu profund impact cultural la nivel mondial. A paraticipat la diferite festivaluri, cum ar fi Balkanica (București), la concerte de muzică clasică ( Ateneul Roman, Sala Radio, Sala Palatului) și ca dansator de flamenco în diferite țări (Rusia, Spania, Italia, Cipru, Anglia). Repertoriul ales ne face să trecem prin stări diferite, la fel ca și în viață, de la tristețe la bucurie, de la dragoste la dezamăgire, din sânul familiei în singurătate. Un moment muzical autentic, o incursiune intimă în lumea spaniolă.
La Hard Rock Cafe, Unplugged Friday cu Candy Bar, ora 22.00. Trupă talentată si plină de energie, Candy Bar reunește muzicieni cu experiență, care cuceresc publicul prin repertoriul variat, interpretarea autentică și dăruirea cu care transformă fiecare apariție într-un adevărat spectacol: Oana Mirică – voce; Vali Dolea – chitară; Dani Busila - chitară bass. Veniţi de la ora 21.30, pregătiţi pentru o seară cu muzică bună. Intrarea este liberă.
Sâmbătă, 6 iulie
Sâmbătă și duminică, „Strada Anticarilor” recreează atmosfera Micului Paris cu un târg inedit de antichități, muzică live și activități conexe, în Piața „Sfântul Anton”. Evenimentul de la București este inspirat de tradiția marilor orașe din Europa care găzduiesc frecvent evenimente culturale similare și este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, cu sprijinul Asociației Culturale a Anticarilor și Colecționarilor din România.Atmosfera târgurilor de odinioară este completată de concerte live de muzică veche românească, folclor și muzică lăutărească reinterpretată, dar și concerte de folk, jazz și blues susținute de trupe, artiști și orchestre românești. Programul concertelor, cu intrare liberă, din Piața „Sfântul Anton”, între Hanul lui Manuc și Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche. 6 iulie, 17:00 – 18:00 – Anca Sigartău & Emy Drăgoi – București, amour toujour, 18:00 – 19:00 – Alina Manole Cvartet, 19:00 – 20:00 – Mircea Rusu Band, 20:00 – 21:00 – Marius Mihalache & Band. 7 iulie, 17:00 – 18:00 – Mihai Toma – Dacika, 18:00 – 19:00 – Radu Captari & Band, 19:00 – 20:00 – Irina Sârbu Band, 20:00 – 21:00 – Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara Shukar din 10 Prăjini
La Hard Rock Cafe, show în premieră, Romanița & The Vintage Band, pe terasă, de la ora 22.00. Cei mai mulți dintre voi o știți pe Romanița că semifinalistă lui Tudor Chirilă la Vocea României 2018, însă parcursul ei artistic începe cu ceva ani în urmă. În 2015, la doar 18 ani, Romanița câștigă Premiul Special al Juriului la secția de Creație cu o piesă scrisă de ea, în cadrul Festivalului Tinereții. În 2018 se mută la Paris devine front (wo)man în trupa Brain Damaged, tribute band Pink Floyd, cu care susține concerte timp de 2 ani. Dorul de casă și de țară o împing către comunitatea românească din Paris și astfel începe un nou proiect cu orchestra de evenimente private, Diaspora Band, care durează 3 ani, după care începe să se gândească serios la întoarcerea definitivă în România. Participarea la Vocea României îi deschide Romaniței noi orizonturi și noi oportunități. În 2019 este a scos primul ei primul single din carieră solo. “Cea mai frumoasă vară” este scris și compus de artistă, primul extras de pe albumul la care lucrează în prezent și care urmează să fie lansat curând. Albumul va cuprinde 11 piese - 11 episoade, legate într-o singură poveste. Proiectul pop-rock readuce pe piață muzicală sound-uri diferite și povestește despre episoadele marcante pe care le întâlnim în viață, primele iubiri, primele regrete, speranțe și noi începuturi, toate piesele fiind inspirate din experiență personală a Romaniței. Melodiile au fost scrise în totalitate de ea, iar pe partea de orchestrație a colaborat cu Mihai Ogasanu și Călin Grigoriu. “Cea mai frumoasă vara începe cu un eveniment de divizia A și cu o scenă iconică pe care mi-am dorit să cânt dintotdeauna - Hard Rock Cafe”, a declarat Romanița. Intrarea la concert este liberă.
Duminică, 7 iulie
Concert TakaLaiton (thrash/Finlanda) @ The Pub. Crossover thrash metal finlandez, in premiera la Bucuresti (foto 2) Formata in urma cu 5 ani, trupa este noua senzatie a unei tari pentru care acest gen e total atipic. Cu versuri atat in finlandeza cat si in engleza, TakaLaiton este genul de trupa care iti starneste imediat curiozitatea. In deschidere: Kroppen (blackened death metal/Slatina), trupa care va prezenta in avanpremiera primul sau album, "In Delirium Path", programat sa fie lansat in aceasta toamna. THE PUB se afla in centrul Bucurestiului, pe Bd Elisabeta nr. 9, in spatele statuilor de la Universitate. Concertul va avea loc la ora 20.00 (ora de la care se permite accesul publicului). Pe durata concertului sunt permise fotografiatul si filmatul. Este interzis accesul cu bauturi si mancare aduse din afara clubului. Stand de CDuri si tricouri la acest concert. Pretul biletului: 15 lei, de vânzare doar în seara concertului, la club. Precizare: acest concert este non-profit, toate incasarile rezultate sunt folosite pentru organizarea evenimentului.
Sounds of Silence - SOLD OUT, la Grădina Sticlarilor, de la 19.30, un recital special de HandPan susținut de Percuționistul Bălașa. Gabriel Bălașa este un percuționist inventiv, înzestrat cu har și imaginație care prin căutările sale sonore aduce de această dată în spații convenționale un instrument mai puțin cunoscut, melodic și armonic numit HandPan. HandPan-ul este un instrument nou inventat în sec. XXI. Inspirat de instrumentul Steel Drum, care a fost creat de către doi soți elvețieni. Fiecare notă conține până la 6 armonici diferite, în timp ce nota centrală conține 7, oferind sonorități incredibile, cosmice, ambientale care trimit spre meditație și o stare de liniște interioară. Prețul unui bilet este de 30 lei, pentru rezervări și alte informații, asociatiareflect@gmail.com.