Orchestra Română de Tineret și Cristian Mandeal revin la festivalurile internaționale de la Berlin și Dobbiaco

09 Aug 2018
Orchestra Română de Tineret și Cristian Mandeal revin la festivalurile internaționale de la Berlin și Dobbiaco

După primele două evenimente susținute cu succes în cadrul festivalurilor internaționale de la Sinaia și București, Orchestra Română de Tineret și Cristian Mandeal concertează în acest sfârșit de săptămână la Festivalul Young Euro Classics de la Konzerthaus, Berlin pe 9 august și la Festivalul „Alto Adige” de la Dobbiaco (Italia) pe 12 august.

După primele concerte, Cristian Mandeal declara : „Mi-e greu să pretind că după 10 ani am fi intrat într-o nouă etapă. Orchestra se naște și renaște fără întrerupere, noile generații înlocuindu-le rapid pe cele devenite între timp mature. Lucrul este fără de sfârșit și fără o finalitate vizibilă. Nu te poți pensiona ca membru al unei orchestre de tineret. Scopul acesteia este să creeze noi și noi eșaloane de instrumentiști bine pregătiți pentru o viitoare carieră într-o orchestră profesionistă, aducând în cadrul acestora nu doar un aport artistic superior, dar și o nouă mentalitate, mai sănătoasă față de trecut, privitoare la calitatea și obligațiile unui instrumentist de orchestră. Sper din tot sufletul că investiția noastră comună, a lui Marin Cazacu și a mea, să-și dea pretutindeni roadele așteptate într-un viitor nu prea îndepărtat.”

Orchestra Română de Tineret revine în seara de 9 august pe scena Festivalului Young Euro Classics de la Konzerthaus, Berlin, în formula Cristian Mandeal – Mihai Ritivoiu, cu programul Levante de Dan Dediu, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Beethoven și Simfonia a XI-a de Șostakovici, prezentat cu o zi în urmă la București.

Un alt eveniment internațional la care participă orchestra în această vară este Festivalul „Alto Adige” de la Dobbiaco, în contextul căruia, pe 12 august, Orchestra Română de Tineret va prezenta Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Brahms, solistă Oxana Corjos și Simfonia a XI-a de Șostakovici.

Un record pentru Orchestra Română de Tineret și Cristian Mandeal la împlinirea a 10 ani petrecuți împreună, cele patru concerte îi aduc în patru festivaluri internaționale între 7 și 12 august.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră