Seară de folk în Grozăveşti. "Gaşcă Chitară Grozăveşti" împrăştie flori de mai în campus la 16 mai

14 Mai 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Seară de folk în Grozăveşti. "Gaşcă Chitară Grozăveşti" împrăştie flori de mai în campus la 16 mai Galerie foto (2)

Sunt tineri, studenţi sau absolvenţi de facultate, pasionaţi de muzică şi încearcă să ţină vie, prin muzică, bucuria vieţii de student. Gașcă Chitară Grozăvești este un grup de tineri pasionați de muzică, care seara cântă prin campusul Grozăvești și chiar organizează evenimente pentru studenți. 

Pentru că vor să arate tuturor că muzica uneşte, indiferent de pasiunile pe care le au, de activitatea zilnică a fiecăruia, în cadrul facultăţilor, dar şi în afara mediului universitar.

Ei promovează muzica folk şi rock, în special, şi vor ca tinerii care nu au trăit în anii comunismului să ştie despre piesele Cenaclului Flacăra, ale unor formaţii legendare, precum Phoenix  (trupă interzisă de către regimul comunist pentru activitate subversivă împotriva regimului) dar și piese de rock alternativ contemporan. 

La 16 mai şi-au propus să organizeze ediția a II-a a evenimentului „Flori de mai”,  în campusul Grozăveşti, unde și-au anunțat până în prezent prezența sau interesul peste 1.500 de persoane.

"Trebuie să recunoaștem că și pentru noi este o mare provocare și o satisfacție că putem să facem atâția oameni fericiți. Piese memorabile din Cenaclul Flacăra, Phoenix, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Vama Veche, Vita de Vie și mulți alții, vor  răsuna în Complexul Grozăvești. Deviza noastră este simplă: Muzica unește!", ne-a declarat Valentin Adam, unul dintre membrii "Găştii".

"Menționez că nu ne dorim să avem nici un câștig financiar din acest eveniment. Singurul nostru obiectiv este să strângem studenți și nu numai, să cânte alături de noi și să arătăm că muzica ne unește!", a adăugat acesta.

La prima ediţie, în 2017, aproape două sute de studenţii au cântat, pe acorduri de chitară, sub cerul liber. Alexandru şi Adam, membri ai trupei, au pregătit totul cu ajutorul reţelelor de socializare, şi au adunat tineri dornici de distracţie.

În Grozăveşti sunt la a treia acţiune din 2018. La 24 ianuarie au organizat într-un local din campus seara de chitară „Cântă-mi povestea”, iar la 29 martie seara de cântare „Mugur de fluier”.

 

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră