Radio România n-a vrut să se asocieze cu un festival în care cântă Implant Pentru Refuz !  

09 Mai 2019 | scris de Alex Revenco
Radio România n-a vrut să se asocieze cu un festival în care cântă Implant Pentru Refuz !  

EXCLUSIV Paginademedia.ro. "Încă nu ne vine să credem", spune Răzvan Munteanu, organizatorul festivalului Embargo Fest, din Timișoara. "Nu înțelegem de ce. Nu e nicio urmă de violență sau de mesaj violent în piesele noastre", e contrariat și Florin Barbu, bassistul formației Implant pentru Refuz.

Reacții care vin după ce au primit un mesaj de la Radio România, de la "centru" (postul local fiind partener media al evenimentului) că nu sunt de acord să se asocieze cu evenimentul din cauza trupei Implant pentru Refuz. Directorul Radio România Timișoara a decis însă să meargă mai departe. A trecut peste recomandarea "de la centru", iar Radio România Timișoara a rămas partener media. Chiar și cu Implant pentru Refuz pe scenă. "Poate a fost vorba de o simplă greșeală. Se întâmplă când ai mult de lucru", spune șeful Radio România Timisoara, Mihai Anghel, îngăduitor cu actul de la Bucurști. "A fost doar o părere de la juridic, eu am considerat că e corect să susținem actul cultural", continuă el.

Ce s-a întâmplat? Paginademedia.ro vă prezintă povestea. O poveste cu o trupă veche de 25 de ani, cu explicații scoase de Radio România din "arhivele" formației, cu un director care a trecut peste părerile de la centru și și-a asumat decizia de a rămâne în joc. Plus, la final, o piesă mai veche a trupei, cu puternic mesaj social, pe care formația încă o cântă în concerte. Cu un text extrem de actual. Și pe care trupa îl consideră, de fapt, ca fiind "vinovat" pentru situație.

Povestea: Asociația Embargo Fest organizează festivalul Embargo Fest. Mai multe trupe sunt invitate să cânte, între 16 și 19 mai, la Dudeștii Vechi, lângă Timișoara. Printre acestea, Timpuri Noi, Sarmalele Reci, Subcarpați, Șuie Paparude, Țapinarii, Implant pentru Refuz.

Postul public local Radio România este partener media al evenimentului. A fost și anul trecut, la prima ediție. "Am făcut un spot de 35 de secunde, care anunța formațiile care cântă la festival", spune organizatorul, Răzvan Munteanu. "Spotul radio a fost câteva zile pe post. În același timp, am trimis o cerere de parteneriat", continuă el.

RĂSPUNSUL. Fără Implant pentru Refuz. Luni, 6 mai, vine răspunsul Radio România. Un răspuns "de la centru", de la departamentul juridic. Documentul, un "Raport de neavizare", spune că "Nu se poate acorda viză de legalitate acordului de parteneriat media."

Mai multe aici https://www.paginademedia.ro/2019/05/radio-romania-refuza-trupa-implant-pentru-refuz-intr-un-festival-organizatorii-inca-nu-ne-vine-sa-credem?fbclid=IwAR0kUfchJJW7-ogMsGdnbpk6EOSxdTweuvaJUT3P0zJhMxL80oMM6hFkBrU

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră