Cea mai mică Biblie din lume, expusă într-un muzeu temporar, la Timișoara

02 Apr 2019 | scris de A.V.
Cea mai mică Biblie din lume, expusă într-un muzeu temporar, la Timișoara

Cea mai mică biblie din lume, a cărei “soră geamănă” se află sub forma unui microfilm dus pe Lună, va fi unul dintre exponatele prezentate în Muzeul Bibliilor.

Acesta va fi deschis în perioada 2-25 aprilie, la Bastionul Theresia din Timişoara, în cadrul unui proiect care se doreşte a fi permanentizat în Capitala Culturală Europeană 2021.

“Această biblie este mai mult o curiozitate tehnică. Are dimensiunea de 2,5cm x 3,5cm, este tipărită în limba engleză, iar ‘geamăna’ ei a fost dusă pe Lună de astronautul Edgar Mitchell, la bordul navei spaţiale Apollo 14, în 5 februarie 1971. Muzeul, temporar deocamdată, are printre sutele de exponate şi alte piese inedite, o micro-biblie în limba engleză, în două volume, a lui Billy Graham, care a fost nominalizat de 64 de ori în topul celor mai admirate personalităţi ale lumii secolului XX”, spune iniţiatorul proiectului, pastorul Ionel Tuţac.

Mitropolia Banatului va prezenta patru exemplare româneşti originale deosebite: ‘Cazania lui Varlaam’, ‘Noul Testament de la Bălgrad’ (Alba Iulia), ‘Apostolul’ şi ‘Biblia’ mitropolitului Andrei Şaguna, scrie AGERPRES.

Muzeul are caracter temporar, însă poate deveni unul permanent dacă se va identifica un spațiu adecvat.

Evenimentul face parte dintr-un proiect iniţiat de Asociaţia Renaşterea Familiei în colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră