Final de stagiune cu un proiect cultural unicat la Opera Națională din Cluj Napoca

15 Iun 2018
Final de stagiune cu un proiect cultural unicat la Opera Națională din Cluj Napoca

Opera Națională din Cluj Napoca, la închiderea stagiunii, la 24 iunie, are programat un spectacol special cu Simfonia Unirii, un proiect cultural unicat, conceput de duo-ul 2 Vibes Symphony pentru aniversarea Centenarului României.

Spectacolul grandios, care are la bază conexiunea dintre muzică și tehnologie, va reuni duninică, 24 iunie 2018, pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, peste 100 de performeri (soliști, instrumentiști, ansambluri corale și orchestrale), o scenotehnică inedită și numeroase efecte speciale.

La final de stagiune, Directorul Operei, baritonul Florin Estefan, declara privitor la spectacolele viitorului sezon: "Magia continuă, negreșit, iar anul 2018 are surprizele sale. Luna septembrie va fi deschisă tradițional, „La Operă”: Concertul de prezentare a Stagiunii 2018-2019, în Piața Avram Iancu, unde publicul va lua parte la o incursiune muzicală printre titlurile regăsite în programul noii stagiuni. În cazul aprobării bugetului pentru Festivalul Operelor Naționale Opera Aperta, de către Departamentul Centenar, în prima săptămână a lunii septembrie, vom avea parte de o infuzie lirică la Cluj. Deschiderea „tradițională” a stagiunii va avea loc pe 30 septembrie 2018, cu premiera „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, care ne poftește din nou în interiorul sălii de spectacole a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Această producție va fi realizată în parteneriat cu Fondazione Pergolessi- Spontini din Jesi, Italia. Repertoriul clasic, dar și cel cu accente moderne ne va fi alături și pe parcursul acestui an, pe care îl sperăm la fel de bogat în reușite."

Alte stiri din Muzica

Ultima oră