Emil Hoștină joacă rolul lui Attila în noul serial HISTORY “Vremea barbarilor”. Premiera, pe 4 septembrie.

02 Sep 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Emil Hoștină joacă rolul lui Attila în noul serial HISTORY “Vremea barbarilor”. Premiera, pe 4 septembrie.

HISTORY lansează duminică, 4 septembrie, serialul “Vremea barbarilor”. Opt episoade spuse prin prisma năvălirilor barbare ne vor ține cu sufletul la gură în fața televizoarelor. Povestea, calitatea filmărilor și trucajelor și nu în ultimul rând un acor român, Emil Hoștină (Harry Potter, Borgias, Dr. Parnassus) în rolul crudului Attila sunt numai câteva dintre argumentele noastre pentru a urmări acest serial. Sau docu-drama, pentru că scenelor dramatice li se suprapun explicații venite din partea unor istorici renumiți.

““Vremea barbarilor” mi-a oferit prilejul minunat și neașteptat de a mă intersecta cu un personaj care pare să țină mai mult de fabulos decât de istorie. Serialul aduce în fața publicului întâmplări ale căror reverberații încă le simțim prin țesătura timpului, deși au avut loc cu sute de ani în urmă”, a declarat actorul Emil Hoștină, în cadrul evenimentului de lansare petrecut joi seara la Palatul Bragadiru.

Emil Hostina Attila 3

În cele opt episoade ale seriei, “Vremea barbarilor” spune povestea ridicării şi căderii Imperiului Roman din punctul de vedere al liderilor rebeli. Este o incursiune viscerală în inima revoltelor contra puterii absolute a Cezarilor. Romanii i-au numit pe oponenţii lor "barbari" – triburi percepute ca fiind dincolo de limitele civilizației, unde duceau o existență sălbatică și violentă. Cu toate acestea, "barbarii" s-au dovedit a fi bărbați și femei ce au purtat lupte magistrale, care ulterior au influenţat decisiv viitorul omenirii.

Actorul român de 40 de ani Emil Hoştină, cunoscut pentru rolurile din Harry Potter and the Deathly Hallows I & II (2010-2011), The Zero Theorem (2013), The Borgias (2012) sau The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009), va juca rolul lui Attila, “biciul lui Dumnezeu” venit de la Răsărit, al cărui singurul scop era cucerirea totală.
Nicholas Pinnock (Captain America: The First Avenger; Fortitude) interpretează rolul lui Hannibal, cel care la nouă ani a făcut jurământ de sânge împotriva Romei. El fondează si prima mare alianță barbară pentru a învinge Roma înainte ca aceasta să devină de neoprit. Spartacus, sclavul devenit lider al revoltei barbare, este întruchipat de Ben Batt (The Edge of Love; Shameless (UK)).


Boudica, regina războinică a celților, care conducea icenii prin ținuturi în carele lor de luptă, este întruchipată de Kirsty Mitchell (The Royal Today; River City). Tom Hopper (Black Sails; Merlin) joacă în rolul lui Arminius, fiul răpit al Germaniei, care s-a ridicat în rang militar și a luptat în campaniile romane prin provinciile estice.

Gavin Drea (What Richard Did; Love/Hate) joacă în rolul lui Alaric, regele goţilor, care i-a determinat pe mulți barbari din Imperiul Roman să i se alăture în luptă. Steven Waddington (The Imitation Game) apare în rolul lui Fritigern, războinicul care a înfrânt şi ucis un împărat roman; Richard Brake (Batman Begins; Game of Thrones), în rolul lui Geiseric, ultimul barbar care a rezistat Romei, şi Jefferson Hall (Vikings; Game of Thrones), în rolul lui Viriathus, păstorul transformat în lider rebel.

Vremea barbarilor

Povestea adevărată a luptei de 700 de ani pentru supremație debutează cu momentul în care lumea antică se divide în două tabere: romani versus barbari, în primul episod al seriei, Rezistența. Premiera serialului are loc duminică, 4 septembrie, de la ora 21:00. Celelalte șapte episoade vor fi difuzate pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, duminca, de la aceeași oră.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră