Canalul HISTORY difuzează în premieră un documentar exclusiv numit “Preşedintele Obama: La persoana întâi”, în care preşedintele Barack Obama vorbeşte în exclusivitate despre timpul petrecut în această funcţie: succesele şi eşecurile prin care a trecut, dificultăţile pe care le-a avut cu Congresul, relaţiile rasiale din timpul mandatului său şi ce va însemna candidatura Trump pentru moştenirea pe care a lăsat-o.
Noile interviuri oneste şi în profunzime cu preşedintele SUA, realizate înainte şi după alegerile prezidenţiale din 2016, sunt produse sub forma unui documentar special de două ore care reprezintă o examinare unică a preşedinţiei Obama, din interior spre exterior. “Preşedintele Obama: La persoana întâi” înfăţişează ultimul și cel mai cuprinzător interviu televizat al lui Barack Obama din biroul său, constând în aproape două ore de conversaţie din interiorul Casei Albe. Documentarul special va fi transmis în exclusivitate la HISTORY vineri, 3 februarie, de la ora 22:00.
În 2009, Barack Obama a fost învestit ca cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Primul preşedinte afro-american, Obama a candidat cu sloganul “Change We Can Believe In” (Schimbarea în care putem crede) şi pentru mulţi a întruchipat promisiunea a ceea ce înseamnă să fii american. Dar ţara la conducerea căreia a fost ales se confrunta cu una dintre cele mai dificile perioade la orizontul căreia se profila amenințător o gravă criză economică. Opt ani mai târziu, în timp ce ţara se pregătește pentru un nou preşedinte, moştenirea lui Obama este analizată şi dezbătută. În timp ce istoricii vor reflecta asupra administrației Obama zeci de ani de acum înainte, în cele din urmă nu este o perspectivă mai puternică decât aceea a Preşedintelui însuşi.
“Preşedintele Obama: La persoana întâi” include interviuri cu membri ai cabinetului preşedintelui Obama, ai Congresului şi reprezentanți ai presei, inclusiv cu: vicepreşedintele Joe Biden; secretarul de stat John Kerry; secretarul trezoreriei, Tim Geithner; fostul ministru al justiției, Eric Holder; consilierul pentru securitate naţională şi ambasador SUA la Națiunile Unite, Susan Rice; șeful de cabinet, Denis McDonough; consilierul prezidențial Valerie Jarrett; consilierul adjunct pentru securitate naţională, Ben Rhodes; fostul șef de cabinet, Rahm Emanuel; fostul ministru al educaţiei, Arne Duncan; liderul minorității democrate din Senat, Harry Reid; liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell; fostul lider al majorității republicane din Camera Reprezentanților, Eric Cantor şi mulţi alţii.