Concurs! Cea mai frumoasă scrisoare "Dragă Marius - Smart FM"...

30 Mar 2016 | scris de Cristi Semeghin
Concurs! Cea mai frumoasă scrisoare

Și fiindcă toate astea par a fi duse,  nu ne e teamă absolut deloc să vă provocăm să cumpărați un plic, coli de hârtie, timbre și să identificați cel mai apropiat oficiu poștal.

Premiem cea mai frumoasă scrisoare pe care ne-o scrieți! E musai să înceapă așa cum trebuie. "Dragă Marius - Smart FM", în rest, folosiți-vă imaginația și plăcerea de a vă așterne pe hârtie gândurile către noi, cei pe care îi ascultați în fiecare dimineață. 

Cea mai frumoasă scrisoare va fi premiată! Cutia fermecată Beatles, ce conține toate discurile remasterizate ale celor patru băieți din Liverpool care au încântat generații de adolescenți.

Adresa pe care așteptăm scrisorile voastre este Șos. București - Ploiești nr.15, Sector 1, București, cod poștal: 013682.

Scrieți, noi de abia așteptăm să citim!

__________________________________________

Scrisoare de la Irina, un viitor om liber

Dragilor,
Îmi pare rău că nu vă pot scrie și numele meu deoarece nu vreau să fac nicio discriminare. Îmi sunteți dragi, atât separat, cât și împreună.
Împreună sunteți absolut geniali! De ce vă scriu? Pentru un simplu motiv, pentru că datorită vouă, eu mi-am dat ieri, 19 aprilie 2016, demisia dintr-o binecunoscută multinațională. Ascultându-vă de câteva luni, în fiecare zi când sunteți la radio, am realizat că încă mai există oameni care merg la muncă cu plăcere. Știu și îmi dau seama că nici pentru voi nu este ușor, însă se vede că faceți acest matinal cu plăcere, sau cel puțin asta transmiteți. Și asta a contat pentru mine cel mai mult. Majoritatea prietenilor mei sunt corporatiști frustrați care nu fac altceva decât să blameze sistemul în care, din păcate, își trăiesc cea mai mare parte a vieții. Ideea de a renunța la munca în corporație o am cam de șase luni, însă tot amânam deciziei finale. Sincer, în momentul de față, nu regret nimic, iar în clipa în care am semnat demisia am înțeles semnificația cuvintelor "mi s-a luat o piatră de pe inimă". Sper să ne vedem/auzim și peste ceva timp cu zâmbetul pe buze și fără păreri de rău. Chiar îmi sunt suficienți 14 ani de "închisoare".

Vă dați seama sau nu, voi chiar schimbați DESTINEE (cel puțin pe al meu :) ).

Și pentru a vă da și voi seama că nimic nu este întâmplător vă voi povesti în câteva rânduri cum am ajuns să vă ascult.
În luna ianuarie șefa mea m-a invitat la un atelier de caleidoscoape - gazdă, Veronica Soare :)
Draga de ea, la sfârșitul atelierului ne-a povestit cu mult entuziasm despre proiectul ei de la Radio Smart FM. Și cum radioul a rămas setat de seara pe 107,3, dimineața următoare am dat peste voi.

În luna martie m-am întâlnit pentru prima dată în viața mea cu doamna Rodica Mandache la... Sanador. Din păcate nu am fost până acum la nicio piesă de teatru care să o aibă protagonistă pe Stimata Doamnă. Marius Manole știe, i-am povestit pe Facebook. Întâmplarea mi s-a părut wow și de atunci m-am tot gândit "de ce oare această întâlnire"!

P.S. Am ales să vă scriu o scrisoare deoarece mi-ați amintit de o perioadă din vremea liceului când am corespondat prin poștă cu un băiat din Drăgășani (eu fiind din Brăila - bunicii mei, vecini cu părinții domnului Nicu Alifantis).
Încă îmi sunt vii ăn memorie sentimentele care mă încercau de fiecare dată când verificam cutia poștală sau când puneam scrisoarea la poștă.

P.S. 2 Foile pe care v-am scris sunt printre ultimele din caietul de pe birou, în care îmi notez zilnic lista de "TO DO". După cum vedeți este un pic personalizată de către fiica mea în vârstă de trei ani, care încerca să se bage în seamă pe lângă mine, când am stat acasă în concediu medical de îngrijire a copilului (a făcut pneumonie).
Din păcate, în loc să am grijă de fata mea, eu eram prea preocupată să răspund la emailuri sau telefoane. Cam la asta se reduce viața de corporatist. Cu ocazia asta sper că voi avea mai mult timp pentru fetele mele (cea mare are opt ani).

Vă mulțumesc că existați, felicitări pentru emisiune, vă respect pentru ceea ce faceți!

Irina, un viitor om liber

____________________________

Scrisoare de la Ana, din Canada

- Canada, aprilie 2016 -

Dragă Marius FM, zis și Marius la pătrat,

Când venea Inspirația la mine (că era în autobuz, laborator, supermarket sau pe dealuri și câmpii) scriam câte un cuvânt, o propoziție, o frază pentru voi. Ați fost prin toate buzunarele, poșetele și bucățile de hârtie. Complicat să scrii o scrisoare unor oameni care iubesc atât de mult cuvântul. Aș putea spune că această scrisoare am dus-o cu mine peste tot timp de două săptămâni. Ce aș putea să vă spun nou? Că sunteți la pătrat, smart, urâței, frumușei, derbedei? Că trimiteți domnișoarele pe bancheta din spate? Că vorbiți de facere de prunci, băgare în seamă, emoții? Că întrebați subtil, vezi să nu, dacă... deci... să revenim... aveți prieten? Câți ani aveți? Cavalerismul zburdă prin studio. Mai nou, MM este pe interes: da' ce meserii aveți voi?

Marius FM este un adevărat serial în care ați conturat rând pe rând personaje: doamna Mandache, invitați, corespondenți de prin cele patru zări (semnez și eu condica aici), domnișoare și doamne emoționate, care vă sună, pentru că, nu-i așa, știm toate că vorbim cu doi urâței, domnul Johannis, nelipsit, și nu în ultimul rând voi doi, MM și MT, ziși și Marius FM.

Urmăresc cu deosebit interes episoadele MM, în trafic, în fiecare zi. Emoția ne copleșește pe toți: de la episodul cu balsamul de buze până la cel cu domnul îmbrăcat a la Italia, care se știa în ale motorului și și-a bușit mașina, tot într-o ecuație ne ține.

Ne-ați plimbat pe la Milano, Londra, Chișinău, bulevardul București-Ploiești, Primăverii, Băneasa, Herăstrău, plini de șarm și naturalețe.

Ne faceți să tresărim, emoționăm, așteptăm, pierdem, palpităm, zburăm cu berzele, căutăm lăcrămioare, trimitem scrisori, vorbim cu voi la telefon, gândim, reflectăm, iubim, plutim, învățăm.

Ne vreți Smart, ne vreți pe val, ne vreți cu un pas înainte.

Episodul meu preferat a fost "8 Martie". Scena era tipică dintr-o familie românească, atunci când ne adunăm cu mic, cu mare și ne veselim ce ne veselim după care ne zburlim puțin unul la altul și, într-un final, ne împăcăm, pentru că, nu-i așa, suntem o familie și ne iubim. Da, chiar așa. Asta suntem. Suntem toți familia Smart FM începând cu capul de familie MT și terminând cu noi, "neascultătorii", pe care vă străduiți atât de mult sî ne țineți aproape și să ne răsfățați cu poezii, muzică bună, emisiuni care să ne ducă sufletul în Rai, realizatori de emisiuni încântătoare, smart și trendy. Fiecare realizator este omul potrivit la locul potrivit. Vă ascult pe toți cu plăcere și cu drag și vă mulțumesc pentru că faceți totul cu pasiune și cu sufletul deschis, lucru ce se simte de la 8,000 de kilometri.

M and M, sunteți piperați, sensibiloși, emoționați, drăgăstoși, acizi, simpli, sofisticați, simandicoși, milogi, umili, mândri, orgolioși, cu șofer, fără șofer, cu căței, cu pisici, cu SMS, cu WhatsApp, cu ceaiuri, parfumuri, artă, flori, filme sau băieți, melodii sau cântăreți, cu cafele amare, bomboane din Ucraina, "cabohidranți", fumători, nefumători (mai vechi și mai noi), cu curvari de Monthelanți, cu Talebi, visători, cu dureri de una, de alta, câteodată, iubibili, tăvălibili, Romeo cu fiecare balcon are Julieta lui, urâței, frumușei, proști. puși pe șotii,pișicheri, olteni, moldoveni, poeți, filozofi, actori, experți sau nu, veșnic îndrăgostiți, volubili, dar, nu-i așa, într-un final, atât de dragi nouă/ Sunteți drogul nostru de la 7 juma', de luni până joi, și mai nou și vineri (să vă țină Domnul năravul).

Dragii mei dragi, să rămâneți toți neschimbați și la cât mai multe emisiuni încănțătoare.

Vă îmbrățișez cu drag și vă sărutez,
Ana Lucia

__________________________________________________

scrisoarePrima scrisoare, de la Adina

Dragă Marius,
Îți scriu această scrisoare fără a fi mânată de dorința de a primi o recompensă, ci de a-mi exprima recunoștința și respectul pentru tine, echipa ta și munca voastră.

Consider că a face radio este în mare parte un gest altruist, având în vedere că atinge sufletul oamenilor fără a oferi beneficii materiale însemnate.

În primul rând, radio înseamnă pentru mine nostalgie. Îmi amintește de copilărie, când încercam să-mi alin tatăl obosit cu câte o melodie înregistrată de la radio pe casetă, fericită fiindcă reușisem să evit intervenția DJ-ului.
The Eagles, Beatles, Kansas, Mike and The Mechanics, R.E.M, Eric Clapton, The Police și mulți alții de care îmi doresc să se bucure și copiii mei.
Sunt încă mici, dar nu e prea devreme pentru începerea educației muzicale.

Pentru mine radio înseamnă muzică. Acea muzică pe care tu ne-o aduci în casă în fiecare zi. Aceeași muzică pentru care mulți au trăit și s-au sacrificat.

Cu alte cuvinte, tu și Smart FM ne îmbogățiți în fiecare zi, căci cel care are parte în viața sa de tot spectrul de trăiri este cu adevărat un om norocos și bogat.

Doresc să vă mulțumesc, ție și echipei tale, pentru că mă faceți un om bogat în fiecare zi!

Vă doresc ca succesul să vă urmărească în tot ceea ce întreprindeți și să reușiți ca, prin devotamentul și profesionalismul vostru să atingeți cât mai multe cât mai multe suflete.

Cu deosebită considerație,
Adina

 

 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră