România aderă la cel mai mare program european de nutriție

16 Oct 2018
România aderă la cel mai mare program european de nutriție

România aderă la un proiect european lansat în 2011, menit să schimbe mentalitatea și obiceiurile alimentare ale românilor cu ocazia zilei internaționale World Food Day, care este sărbătorită în fiecare an pe 16 octombrie în țările membre ONU.

Cei mai mulți români mănâncă prânzul în grabă, pe tastatura de la birou, sau sar peste această masă. Așa se explică obezitatea și lipsa de randament.

De anul acesta, România devine a zecea țară care implementează cel mai amplu proiect european de promovare a obiceiurilor nutriționale sănătoase în timpul zilei de lucru.

Edenred, în parteneriat cu Institutul Național de Sănătate Publică, lansează programul FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand) în România prin campania “Hai la 1 la masă! Ia o pauză pentru sănătate”. 

Este un proiect european lansat în 2011, menit să schimbe mentalitatea și obiceiurile alimentare pentru masa de prânz. Restaurantele se pot înscrie în program dacă respectă principii alimentare sănătoase.

Ignorarea principiilor alimentare echilibrate duce la grave probleme de sănătate, subliniază medicii, mai ales că peste 80% dinte români preferă să mănânce prânzul direct pe tastatura computerului.

În lupta împotriva obezității și a obiceiurilor nesănătoase există și o inițiativă legislativă în Parlament, care propune introducerea cursurilor de nutriție în școli.

Misiunea programului FOOD prin intermediul campaniei educaționale “Hai la 1 la masă! Ia o pauză pentru sănătate” este să crească gradul de conștientizare al importanței ritualului zilnic de care fiecare dintre noi are nevoie și pe care îl merită. Pauza de prânz este un generator de energie mentală și fizică și ajută la obținerea unui echilibru între viața profesională și personală.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră